• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Masline većina nas jede na nepristojan način: Stručnjak za bonton otkriva ispravan
Foto: Jakob Helbig / ImageSource / Profimedia

Masline većina nas jede na nepristojan način: Stručnjak za bonton otkriva ispravan

CityMagazine
29.09.2023. 2 min Opšte

Vilijam Hanson, jedan od najvećih britanskih stručnjaka kada su u pitanju dobri maniri, na svom Instagramu savetuje kako da budete uglađeni u najrazličitijim situacijama – od oblačenja, do ponašanja za stolom.

U jednom od postova donosi video kako pristojno jesti masline i dodaje da je jedna od najvećih dilema šta da radimo sa košticom ako želimo da se uglancamo.

“Na internetu ima mnogo gluposti o tome kako jesti masline. Ako vam je neko rekao da je pristojno pljunuti košticu na viljušku, ne znaju o čemu priča”, upozorava Vilijam, objašnjavajući da je ispravan način je da maslinu probušite čačkalicom, izvadite je prstima i stavite u usta. Ispljunite jamu u svoju ruku tako što ćete drugu rukom pokriti onu sa jamicom.

Britanski stručnjak za lepo ponašanje savetuje da je jedna od najvećih grešaka za stolom uživanje u hrani otvorenih usta.

“Siguran sam da naučnici imaju objašnjenje zašto hrana ima bolji ukus kada žvačemo otvorenih usta. U Aziji se hrana žvaće da bi se usisao vazduh koji pojačava ukus, ali na Zapadu nije uobičajeno da otvarate usta dok jedete i pokazati njegov sadržaj kao mešalica za beton”, rekao je Hanson.

Na listi stvari koje nikada ne treba da radimo u restoranu je da ostavljamo mobilne telefone na stolu jer su leglo bakterija, ali i zato što je krajnje nepristojno upuštati se u sms poruke ili društvene mreže tokom druženja.

Jedno od dobrih starih pravila koje nikada ne izlazi iz mode je držanje laktova na stolu, što je zabranjeno. Ne samo da laktovi na stolu ne izgledaju lepo, već smetaju i komšijama za stolom. Dok ih ne iskoristimo za jelo, najpristojnije je držati ruke u krilu.

View this post on Instagram

A post shared by William Hanson (@williamhansonetiquette)

Jedina prihvatljiva hrana koju možete jesti u pokretu, savetuje Hanson, su bombone od mentola. Hrana od koje se ježimo dok šetamo gradom bolje je jesti sedeći na klupi. Takođe je manji rizik od prljanja.

Na spisku zabranjenog ponašanja za stolom je sečenje hrane viljuškom umesto noža, prebiranje zuba prstima, kao i lizanje prstiju – ma koliko jelo bilo ukusno, piše punkufer.hr.

Oznake:

bontonmasline

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Ovi lakovi za nokte se povlače iz prodaje: Proverite da li ih imate kod kuće
Prethodni

Ovi lakovi za nokte se povlače iz prodaje: Proverite da li ih imate kod kuće

pas
Sledeći

Bafi je izgubila svoju Anu: Sada spava u njenom krevetu i dane provodi sama, nađimo nekoga da je voli najviše na svetu

Sledeći
pas
29.09.2023.

Bafi je izgubila svoju Anu: Sada spava u njenom krevetu i dane provodi sama, nađimo nekoga da je voli najviše na svetu

Prethodni
29.09.2023.

Ovi lakovi za nokte se povlače iz prodaje: Proverite da li ih imate kod kuće

Ovi lakovi za nokte se povlače iz prodaje: Proverite da li ih imate kod kuće

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    pripovedač
    „Pripovedač“: Ispričaj mi priču
    Filip Milosavljević
    Prva bioskopska projekcija na Divčibarama ikada: ‘Kad budem mrtav i beo’ pod zvezdama u okviru 10. Mountain Music Festa
    Prva bioskopska projekcija na Divčibarama ikada: ‘Kad budem mrtav i beo’ pod zvezdama u okviru 10. Mountain Music Festa
    CityMagazine
    film
    Kako je ruska pesma o vojniku na frontu inspirisala domaći hit film: Pre 30 godina je bila premijera ostvarenja koje i danas gledamo sa knedlom u grlu
    CityMagazine
    rouzovi
    Komedija „Rouzovi” inspirisana čuvenom komedijom ima sjajnu ekipu
    Filip Milosavljević
    exit
    Jubilarni EXIT festival uz više od 200.000 posetilaca odbranio slobodu uz poruku da su ljubav i svetlost nezaustavljivi
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖