Limunada, recept sa kojim nema greške
Limunada je omiljeno letnje piće koje osvežava, ali i koristi organizmu.
Koliko ide limuna, koliko šećera ili meda?
Ovo je recept.
Domaća limunada – recept
Sastojci (za 4 čaše):
– 4 velika, sočna limuna
– 1 litar hladne vode
– 4–6 kašika šećera (ili manje, po ukusu)
– Kocke leda
– Par listova sveže nane (opciono)
– Kolutovi limuna za dekoraciju
Priprema:
Najpre pažljivo operite limune pod mlazom hladne vode, zatim ih valjajte dlanovima po radnoj površini kako bi pustili više soka. Potom ih prepolovite i iscedite u veću staklenu činiju ili bokal. Po želji, kroz cediljku uklonite koštice i deo pulpe.
U sveže ceđeni sok dodajte hladnu vodu, a zatim šećer i mešajte dok se potpuno ne rastopi.
Pre serviranja, u svaku čašu stavite nekoliko kockica leda, po listić nane i kolutić limuna. Na kraju, limunadu sipajte u čaše i služite odmah, dok je potpuno hladna i osvežavajuća.
No Comment! Be the first one.