• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Milan Maksimović, šef kuhinje restorana Credo, Merriot Beograd: Jela iz starih kuvara

Milan Maksimović, šef kuhinje restorana Credo, Merriot Beograd: Jela iz starih kuvara

Peđa Kresojević
25.11.2019. 3 min Intervjui

Restoran Credo je omiljeno mesto gde su gosti navikli na nedeljni branč, tematske večeri, degustacije vina, art vikende, sve krunisano pravim gastronomskim uživanjem. Nova sezona donosi i nova iznenađenja, ovog puta okrenuta bogatoj kulinarskoj tradiciji i zaboravljenim receptima. 

Kako biste predstavili novi meni restorana Credo?

Credo je prepoznatljiv po svojim jedinstvenim jelima, to je nešto po čemu nastojimo da i dalje budemo zanimljivi i drugačiji. Novi Credo meni bi, možda, najbolje opisala i sekcija jela pod nazivom „Nešto iz starih kuvara‟. Ovim jelima želeli smo da probudimo zaboravljene recepte i damo im novi, pomalo moderniji izgled i novo ruho. Polako uvodimo gastro publiku Beograda u nešto zanimljivo i neočekivano, a što će biti predstavljeno početkom sledeće godine.

Milan Maksimović, šef kuhinje restorana Credo, Merriot Beograd: Jela iz starih kuvara
Restoran Credo, Merriot Beograd

Kada bi po jedno jelo trebalo izdvojiti iz svakog segmenta jelovnika, koja bi to jela bila?

Teško je izdvojiti svega par jela, nekako bi značilo da na ostala jela nismo podjednako ponosni. Ako bih morao da biram nešto u šta verujem da će zaista biti prepoznatljivo i upečatljivo, onda bih rekao da su to urban burger sa cepkanom govedinom, tartar dimljene pastrmke sa valdorf salatom, domaće taljatele sa četiri vrste paradajza i mladim sirom, kanzas supa i losos na pireu od graška sa ćurizo kobasicom.

Koja svetska kuhinja, odnosno koji šef su najviše uticali na Vas?

Kada ste svim bićem u gastronomiji, apsolutno svaka kuhinja ima nešto što će vas oduševiti i ostaviti neki deo svoje kulture u vašim jelima. Italijanska kuhinja je, recimo, nešto što je gurmanima dalo mnogo više od paste i zaista uživam u istraživanju specijaliteta iz svake italijanske regije. Ako govorimo o šefu koji je puno traga ostavio u mom radu, to je svakako Bakić Komnen. Dugogodišnje mentorstvo se izrodilo u pravo prijateljstvo i na kraju kumstvo. Bez obzira na to, on je neko ko je u mom radu ostavio najveći trag i bio sa mnom tokom celog dosadašnjeg puta.

Milan Maksimović, šef kuhinje restorana Credo, Merriot Beograd: Jela iz starih kuvara
Milan Maksimović, šef kuhinje restorana Credo, Merriot Beograd

Koliko se to vidi na novom meniju?

Rekao bih kroz smele kombinacije ukusa i začina i čist servis jednostavnih linija.

Najsmelija kombinacija ukusa koju ste napravili?

Moram priznati da ih je bilo dosta, ali izdvojio bih sorbe od komorača i sambuke.

A „klasika“ na koju ste ponosni?

Bez trunke dvoumljenja – sutlijaš!

Preporuka za desert?

Credo koh sa dve vrste mleka uz slatko od divljih borovnica je nešto što će sigurno oduševiti kako domaće, tako i strane goste.

Milan Maksimović, šef kuhinje restorana Credo, Merriot Beograd: Jela iz starih kuvara
Restoran Credo, Merriot Beograd

Restoran Credo nas je navikao na niz dešavanja, od nedeljnog branča do tematskih večeri, šta nas očekuje u ovoj sezoni?

Kao što smo rekli na početku, dobre stvari ne treba menjati, samo ćemo im dati malo drugačiju notu. Očekuju vas novi Credo Gastro Art vikendi, nedeljni brančevi koji će iznova nositi drugu temu, degustacije vina, tematske večeri i mnogo toga još. Obećavamo mnogo dobre hrane i dobrih druženja.

Oznake:

credomerriotnajbolji restorani

Podeli

Zaprati Autor

Peđa Kresojević

U ozbiljnim godinama otkrio da ume i ponešto da napiše o njima. Veruje da je obišao skoro sve restorane u Beogradu i Novom Sadu, i još neke po Srbiji, i o skoro svakom od njih pisao, u City Magazinu (sada i ubuduće), časopisu Vino & Fino i Yellow Cabu (nekada). Inače ne ume da kuva, ali voli da konzumira i proba. Ima diplomu Mašinskog fakulteta s kojim nema baš nikakve veze, osim činjenice da je solidan deo života, makar formalno, bio tamo. Bavio se trgovinom, ušao u svet knjiga i muzike i ostao tu. Voli da istražuje i pomera granice, daje prednost inovacijama u odnosu na klasiku, spreman da svim srcem podrži posvećenost i lični pečat u restoranima, i životu. Omiljeno jelo – neka nova kombinacija i neka nova kuhinja koju još nije probao.Gastro urednik i menadžer distribucije City magazina.

Ostali članci

Sin Stiva Irvina je nagrađivani fotograf životinja
Prethodni

Sin Stiva Irvina je nagrađivani fotograf životinja

10 najboljih pesama ove decenije
Sledeći

10 najboljih pesama ove decenije

Sledeći
10 najboljih pesama ove decenije
25.11.2019.

10 najboljih pesama ove decenije

Prethodni
25.11.2019.

Sin Stiva Irvina je nagrađivani fotograf životinja

Sin Stiva Irvina je nagrađivani fotograf životinja

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Britni Spirs
    Stigao mi je paket i moje se ime našlo pored Britni Spirs: Domaći producent se pohvalio sa ogromnim uspehom za srpsku muziku
    CityMagazine
    AI bend
    DA SE P(L)OČASTIMO: Mašine su došle da zavladaju, pa smo rešili da recenziramo album AI benda The Velvet Sundown
    Miloš Dašić
    Zdravko Čolić
    Za ovu svoju pesmu Zdravko Čolić kaže da je najbolja, ali ne sme da je peva uživo: “Svaki čovek ovu pesmu može napisati o svojoj ženi”
    CityMagazine
    pripovedač
    „Pripovedač“: Ispričaj mi priču
    Filip Milosavljević
    Prva bioskopska projekcija na Divčibarama ikada: ‘Kad budem mrtav i beo’ pod zvezdama u okviru 10. Mountain Music Festa
    Prva bioskopska projekcija na Divčibarama ikada: ‘Kad budem mrtav i beo’ pod zvezdama u okviru 10. Mountain Music Festa
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖