• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Pizza Bar: Kuhinja modernog restorana

Peđa Kresojević
15.06.2019. 4 Mins Read Intervjui

Da počnemo od pica?

Pa da, možda je to i logičan početak, s obzirom na ime našeg restorana. To i jeste bila početna ideja, da ponudimo jelo koje je poznato, ali da mu damo lični pečat i neke nove karakteristike. Već smo svi bili zaljubljenici u Chicago style, pa smo želeli da ukus zlatno-žutog hrskavog testa predstavimo našim gostima. Naravno, uz to smo birali najkvalitetnije sastojke i poigravali se ukusima. Bilo je tu i nacionalnih upliva, verzija pice sa čvarcima, različitih preliva, poput Carbonare i Barbecue, ali i eksperimenata sa testom, kao što je vrlo prihvaćena black pizza. Našim gostima se to očigledno dopalo, a nama je bio izazov da na svakom novom meniju imamo jednu do dve nove pica kombinacije koje su zaista autentične i posebne. Nismo bili isključivi, tako da smo od početka uz nama omiljenu „deblju“ verziju imali i klasičnu, koja uvek ima svoje poklonike.

Ali to je tek deo ponude…

Povezani članci

Beograd je drama, akcioni film: Ida Prester o tome šta voli, a šta joj smeta u glavnom gradu Srbije

Izložba modnog crteža na 50. izdanju jubilarnog L’Oreal Fashion Week-a

Upravo tako. Sve vreme smo želeli da imamo jedan uravnotežen meni, nikako predugačak, ali takav da svaki gost može da izabere za sebe jelo/obrok u skladu sa svojim afinitetima i ukusima. Mi smo definisali svoj pravac jedne moderne kuhinje u kojoj nam je važno da na svakom tanjiru imamo adekvatnu količinu i osnovne namirnice (meso ili riba) i priloga i salate. Naravno, taj tanjir treba da izgleda efektno, ali nikako pretrpano, a opet tih nekoliko komponenata su tako osmišljene da se nadovezuju i prožimaju.

Pizza Bar je jedno od onih mesta gde se u svako doba dana traži „mesto više“
Pizza Bar je jedno od onih mesta gde se u svako doba dana traži „mesto više“

I da uvek imaju bar jedan specifičan sastojak?

Nije to insistiranje da nešto mora, to je zaista želja da zaokružimo jelo, da to bude na primer specifičan francuski sir ili italijanska salama ili pak neko nesvakidašnje povrće, sa željom da gost prepozna jedan mali, fini iskorak od uobičajenog. Time nismo želeli da „opterećujemo“ naša jela, već da naprosto otvorimo jednu novu dimenziju ukusa i da praktično celokupan gastro doživljaj učinimo drugačijim.

Kako i koliko to primećuju vaši gosti?

Po strukturi porudžbina vidi se da im se to dopada. Naša praksa od samog početka rada, i u prvom i u drugom našem restoranu, bila je i ostala da dva puta godišnje imamo nove menije, sa nekoliko novih jela u svakom delu menija. Gosti su to prepoznali, a i sve je prisutnija jasna želja da se proba nešto novo, otkriju novi ukusi. Takođe, primećuje se da ljudi više putuju i prepoznaju na našem meniju nešto što su probali negde u Portugalu ili u Italiji, a kod nas će imati priliku da ta jela probaju u našoj izvedbi. Naravno, klasici ostaju klasici i oni su naprosto onaj „obavezni deo“ svakog menija, i Pizza Bar je za ovih šest godina stvorio svoje „klasike“ koji su konstantno traženi, u svako doba godine.

Gosti su odavno prepoznali kvalitet obroka u Pizza Baru
Gosti su odavno prepoznali kvalitet obroka u Pizza Baru

Doručak je nešto što se, čini se, tek uspostavlja na ovdašnjoj gastro sceni?

Taj trend jeste sve prisutniji u poslednjih nekoliko godina i sve više ljudi obraća pažnju na to. A to je inače vrlo zanimljivo polje za poigravanje ukusima i formama, naši omiljeni su Kiš Chevre i Čikago uštipci, zaista moraju da se probaju da bi se shvatilo koliko smo bili kreativni i po pitanju sastojaka i teksture i celokupne pripreme.

Ono za šta uvek savetujemo da se „ostavi mesta“ u Pizza Baru su kolači…

U slatkom delu neki su „klasici“ nezaobilazni, poput čokoladnog suflea ili čiz kejka, ali mi smo se zaista potrudili da nekim poznatim slatkišima damo novi izgled, pa tako čuvenih „hiljadu listića“ serviramo u teglama, a tiramisu u našoj izvedbi je posebna priča. Raw cakes su nešto na šta smo posebno ponosni i to je put kojim ćemo svakako ići u delu sa poslasticama, dok nam je marakuja bila inspiracija na novom meniju. Sa našeg podneblja, poigrali smo se šljivom i jabukom, kroz bogat ukusima tart od šljiva sa puslicom i topli apple crumble koji spaja niz ukusa.

Black Delight, pica sa crnim testom koja je omiljena među gostima
Black Delight, pica sa crnim testom koja je omiljena među gostima

Vaš slogan „Your Happy place“ da li funkcioniše i u kuhinji, da li je i ona „srećno mesto“?

Mi smo veliki tim i bez tog i takvog tima ne bi bilo ni ovakvih jela. Moderna kuhinja podrazumeva različite načine pripreme i tretmana namirnica, mi zaista imamo veliki broj gostiju u svako doba dana i moramo biti vrlo uigrani da bismo sve postigli. A nadamo se da jela na našem novom prolećnom meniju opravdavaju ovaj slogan i da ljudi zaista izađu srećni iz Pizza Bara, i na Vračaru i na Novom Beogradu.

Tags:

beogradnajbolji restoranipicepicerijepizza bar

Povezani članci

Italija se predstavlja svojim štandom na međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

Deset razloga zbog kojih se ne propušta No Sleep festival

Share Article

Follow Me Written By

Peđa Kresojević

U ozbiljnim godinama otkrio da ume i ponešto da napiše o njima. Veruje da je obišao skoro sve restorane u Beogradu i Novom Sadu, i još neke po Srbiji, i o skoro svakom od njih pisao, u City Magazinu (sada i ubuduće), časopisu Vino & Fino i Yellow Cabu (nekada). Inače ne ume da kuva, ali voli da konzumira i proba. Ima diplomu Mašinskog fakulteta s kojim nema baš nikakve veze, osim činjenice da je solidan deo života, makar formalno, bio tamo. Bavio se trgovinom, ušao u svet knjiga i muzike i ostao tu. Voli da istražuje i pomera granice, daje prednost inovacijama u odnosu na klasiku, spreman da svim srcem podrži posvećenost i lični pečat u restoranima, i životu. Omiljeno jelo – neka nova kombinacija i neka nova kuhinja koju još nije probao.Gastro urednik i menadžer distribucije City magazina.

Ostali članci

Previous

U planu je snimanje drugog dela filma „Gladijator“

Next

Džej-Zi je postao prvi milijarder među reperima

Next
16.06.2019.

Džej-Zi je postao prvi milijarder među reperima

Previews
15.06.2019.

U planu je snimanje drugog dela filma „Gladijator“

Najnovije

Najpopularniji narodnjak u Srbiji trenutno „Kosili smo seno“ izgleda da uopšte nije srpska pesma, a evo odakle je
CityMagazine
Ovogodišnja Evrovizija je dobila novi logo, kao i slogan – „Ujedinjeni muzikom“
CityMagazine
Majkl Džekson
Objavljeno ko će igrati Majkla Džeksona u predstojećem filmu o „kralju popa“
Aleksandar Maksimović
Kako je jedan deda završio u Slagalici, a slavila ga je cela ekipa obožavalaca dobrih serija
CityMagazine
„Kosi tata, kosim ja“: Srđan Đoković je otpevao stari narodnjak, a evo šta tekst ove pesme znači
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖