Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Super Vero: Riznica ukusa iz Srbije

AUTOR: CityMagazine 05 Oct, 2021
Super Vero: Riznica ukusa iz Srbije

Prostorije u kojima čuvamo dragocenosti nazivamo riznicama, a Super Vero je s pravom prvog oktobra postao Riznica ukusa iz Srbije, s obzirom na to da se u njegovoj ponudi nalaze autentični proizvodi visokog kvaliteta nastali u malim poljoprivrednim gazdinstvima iz različitih krajeva Srbije. Neki od njih ekskluzivno su dostupni isključivo u Super Veru.

Šta je to što se za Super Vero kupce čuva u našoj riznici? Odgovor na ovo pitanje i ponudu više od 100 domaćih proizvoda iz svih delova Srbije možete pogledati u specijalnom lifletu, ili na posebno obeleženim mestima u Super Vero prodavnicama. 

Domaći suhomesnati proizvodi su nešto po čemu je Srbija poznata, a svaki kraj ima svoje specifičnosti. Pirotska peglana kobasica jedan od od proizvoda u Super Vero riznici, a kada su u pitanju proizvodi od mesa, svakako ne treba zaboraviti kvalitet mesa sa Zlatibora i sa Stare planine. U ponudi se mogu naći i suhomesnati proizvodi sa područja oko reke Zasavice koja je omogućava razvoj bogatog biljnog sveta. Iz Srema u Super Vero dolazi i proizvod zaštićenog geografskog porekla – sremski kulen, koji se pravi isključivo od svinjetine uzgojene na teritoriji Srema. Proizvođač ovih delikatesa, koji s pravom postaju deo naše riznice, jeste kompanija BUT&CO jedinstvena po tome što njeni proizvodi ne sadrže nijedan aditiv.

Od organskih proizvoda u ponudi, možemo izdvojiti i organski matični sok šumske borovnice sa područja Vlasine, i to sa zaštićenog prirodnog dobra u čijoj okolini nema fabričkih postrojenja niti bilo kakvih izvora hemikalija.

Tu su i mlečni proizvodi, po kojima su čuveni mnogi krajevi naše zemlje. Izdvajamo pešterski kajmak koji svoj kvalitet i ukus duguje bogatim suvatima za ispašu i livadama bogatim lekovitim biljem i travkama. Nadaleko čuveni sjenički sir će takođe pronaći put do trpeze Super Vero potrošača. Za ljubitelje proizvoda od kozjeg mleka, u ponudi se nalazi i kozji jogurt, posebno značajan zbog toga što je bogat probiotskim bakterijskim kulturama koje imaju brojne benefite za naš organizam.

Iz Vrbasa dolaze i gotovi proizvodi od spelte, pšenice, raži, kukuruza, heljde i suncokreta. Bez obzira za koji se odlučite, posebno je zanimljivo da porodica Alargić, na čijem gazdinstvu se uzgajaju ove žitarice, poseduje kameni mlin kojim proizvodi brašno od celog zrna. Sa severa u svega nekoliko koraka dolazimo do juga i tradicionalnog ajvara Žuti list koji se izdvaja jedinstvenim balansom između svežeg ukusa i blage slatkoće.

Slatkiši su nešto što se ne može propustiti. Riznica ukusa iz Srbije obogaćena je i ručno rađenim poslasticama, tako da možete birati između čokoladnih korala koji se prave od lešnika sa domaćih plantaža i džemova ručno spremanih od odabranog voća iz Požege.

Međutim, ono što odlikuje ukuse naše zemlje nije samo kvalitetna hrana već i jedinstven način njene pripreme. Priprema u grnčariji od gline i kamena jedan je od načina da svoj recept pripremite na tradicionalan način. Zlakuska grnčarija napravljena je od materijala iz sela Vranjani i Rupeljevo, a njenom pravilnom upotrebom, u smislu pripreme tek kupljenog suda ili adekvatnog korišćenja na ringli i u rerni, nastaju ukusni obroci za celu porodicu.

Uz dobru hranu, dobro je znati i upariti vino. Neke od najboljih domaćih etiketa dolaze nam iz manastira Koporin, Studenica i Dečani. Jedan od najpoznatijih vinskih krajeva, sa dugom tradiciom gajenja vinove loze je Negotinska krajina u kojoj se nalazi manastir Bukovo. Izuzetno povoljni klimatski uslovi, plodno tle i duga tradicija pogodovali su uzgoju Cabernet Sauvignon-a, Merlot-a i veoma retke crne tamjanike.

Bez obzira u kom kraju Srbije se nađete, ukusna hrana je nešto na šta ćete sigurno naići. Sada, sve tradicionalne ukuse možete pronaći na jednom mestu – Super Vero prodajnim objektima. Akcija Riznica ukusa Srbije traje dve nedelje. Iskoristite je da pronađete novi omiljeni domaći proizvod, garantovanog porekla i garantovanog kvaliteta.

Naslovna fotografija: Unsplash

Najčitanije

Odlike mentalno jakih osoba

Psihička snaga olakšava mnogo toga u životu. Čini vas srećnijim, otpornijim, izdržljivijim, odlučnijim… Neke karakteristike osoba koje se smatraju mentalno…

Viktorija Bekam u šik izdanju za svečanu priliku

Viktorija Bekam je žena kojoj u stilskom pogledu gotovo da nema ravne, i to na svetskoj sceni. U prilog joj…

Ova hrana je dobra za mozak

Godinama se već priča o tzv. superhrani. To su namirnice koje su izrazito dobre za ljudski organizam, zbog čega je…

Ovo nikada ne treba da kažete zetu

Porodični odnosi jesu komplikovani, naročito kada su u pitanju oni između svekra i svekrve sa jedne i snahe sa druge,…

Najlepša modna izdanja Amal Kluni

Amal Kluni, devojačko Alamudin, danas je prepoznatljiva pre svega zbog ljubavi sa nekada večitim neženjom Džordžom Klunijem. Supružnici su se…

Veliki hit Elene Ferante konačno stiže na veliko platno

Književni fenomen poznat kao Elena Ferante ima mnoge fanove u Srbiji, a baš za sve vas imamo dobre vesti. Naime,…

Najnovije - Promo

Objavljen Converse Rečnik nove stvarnosti

Converse je brend koji od samog početka korača sa onima koji menjaju svet, ruše norme i bore se za bolje…

Klasičan, rustičan ili praktičan – koji UGG stil vi birate ove jeseni?

Iako smo se nadali miholjskom letu, jesen nas je ove godine iznenadila neumoljivim vetrom, upornom kišom i nimalo prijatnim niskim…

Eco-friendly gradovi Nemačke

Kao što smo već spomenuli u ovom tekstu, trendovi u putovanju se stalno menjaju, a jedan od najaktuelnijih je održivo…

Nekoliko razloga zbog kojih je svet „flipnuo” za novim pametnim telefonima Galaxy Z Fold3 i Galaxy Z Flip3

Ukoliko se pitate zašto je ceo svet opčinjen novom Galaxy Z serijom pametnih telefona, odgovori slede u nastavku teksta. Uvereni…

Početak oktobra u znaku dobrih popusta u šoping centru Stadion

Sad kad su se đaci vratili u školske klupe i kada je počela nova školska godina, vraćamo se polako u…

Super Vero: Riznica ukusa iz Srbije

Prostorije u kojima čuvamo dragocenosti nazivamo riznicama, a Super Vero je s pravom prvog oktobra postao Riznica ukusa iz Srbije,…