Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Deveti projekat „Budi Coolturan” od 18. do 20. oktobra 2019.

AUTOR: CityMagazine 11 Oct, 2019
Deveti projekat „Budi Coolturan” od 18. do 20. oktobra 2019.

Ovogodišnji Budi Coolturan, iza koga stoji studentska organizacija, ESTIEM LG Beograd, ima za cilj da kroz što veći broj dimenzija predstavi kulturu svojim učesnicima. Takođe, težimo da ove godine postoji interakcija učesnika sa predavačima, kako bi i sama kultura bila što pristupačnija mladima.

Prvi dan je rezervisan za predstavu, koja će se odigrati u UK Vuk Stefanović Karadžić, čime započinjemo jačanje kritičkog razmišljanja prema svemu što nas okružuje.

Drugi i treći dan provodimo u Karbot State-u. U toku dva dana kroz predavanja, panele, debate i radionice, prisutni učesnici će imati priliku da spoznaju kulturu na malo drugačiji način.
Približićemo priču o kulturi-saznaće ko je to kulturan čovek, ko je umetnik, šta sve oni zajedno čine i zašto su neophodni u svakodnevnom životu. Takođe, biće reči o našim velikanima, koji su već sad ušli u legendu, a čije likove pamtimo i rado citiramo. Na kraju, svako od učesnika imaće priliku da bude i sam heroj priče, svačija priča je važna i ispričana, čime se stavljaju u poziciju stvaraoca.

Projekat okuplja sve studente Univerziteta u Beogradu koji žele da učestvuju u kulturnoj revoluciji i grade nove temelje kulture. Prijave za projekat su otvorene do 15. oktobra 2019. godine na zvaničnom sajtu oraganizacije, dok će sve informacije biti dostupne, kako na zvaničnom sajtu organizacije, tako i na profilima na društvenim mrežama.

Najčitanije

5 retkih fizičkih karakteristika koje vas čine posebnim

Svaka osoba je jedinstvena. Mada svi imamo određene zajedničke karakteristike koje nas čine ljudima, fizički razlike između nas su neupitne.…

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Najnovije - Scena

Beč na platformi „OnlyFans“

„Koliko golotinje možemo da podnesemo?“ Nova akcija Turističke organizacije Beča predstavlja provokativna umetnička dela i otvara diskusiju o slobodi umetnosti…

Mister Bin je zalutao na remek-dela klasičnog slikarstva

Sve je smešnije sa Mister Binom, zar ne? Lik koga su Ričard Kertis i Rouan Ektinson stvorili početkom ’90-ih, a…

Džoni Dep se vraća u Srbiju povodom promocije novog animiranog serijala

Proslavljeni holivudski glumac Džoni Dep dolazi u Beograd povodom promocije prvog animiranog serijala proizvedenog u Republici Srbiji u produkciji kompanije…