Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Dragojević o spotu koji promoviše i afirmiše vakcinaciju

AUTOR: CityMagazine 08 Apr, 2021
Dragojević o spotu koji promoviše i afirmiše vakcinaciju

Udruženje lekara Ujedinjeni protiv kovida objavilo je vrlo efektan spot kako bismo svi shvatili koliko je važna vakcinacija protiv korone. Reditelj spota Srđan Dragojević objašnjava za Nova.rs da je ovaj projekat nastao posle nereagovanja države da napravi spotove kojim bi afirmisala važnost masovne vakcinacije.

„Lično verujem da je pravi producent i realizator ovakve kampanje – država s nadležnim institucijama, koje delegiraju kreativni tim i naruče seriju spotova koji bi morali da afirmišu važnost masovne vakcinacije. No, videli smo da država okleva s ovim, skupili smo se i besplatno kreirali spot. Bilo je veliko zadovoljstvo uraditi nešto što može da služi javnom interesu. Nadam se da će i Javni servis i televizije s nacionalnim frekvencijama prikazati spot koji, po Zakonu o oglašavanju, spada u saopštenja od javnog interesa i za koje televizije mogu da prošire reklamne blokove i prikažu ga bez nadoknade“, govori Dragojević.

Kako reditelj dalje objašnjava za ovaj portal, ideja spota je bila da se građanima pristupi s pažnjom i poštovanjem, kroz blagu dozu humora.

„Sve u svemu, čini mi se da bi par ovakvih spotova nedeljno, koji bi se obraćali raznolikim ciljnim grupama i sa raznih aspekata, kroz raznolike životne situacije, skretali pažnju na važnost vakcinacije, pozitivno delovali na masovnost i brzinu ovog neophodnog i važnog procesa. Akcenat je u ovom spotu bio da se izbegava ‘popovanje’, nagovaranje, i da se neko ko misli drugačije nehotice ne uvredi jer mi smo dobar, ali izuzetno tvrdoglav narod koji ne deluje dobro ni na prisilu, niti na preveliki pritisak. Bolje je pristupiti s pažnjom i poštovanjem, kroz blagu dozu humora“, poručio je Dragojević za Nova.rs.

Naslovna fotografija: Dalibor Danilović