Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Fondacija Ana i Vlade Divac i fizički aktivne kompanije pomažu učenike iz ugroženih porodica

AUTOR: CityMagazine 17 Aug, 2020
Fondacija Ana i Vlade Divac i fizički aktivne kompanije pomažu učenike iz ugroženih porodica

Peto izdanje Serbia Business Run, serije poslovnih trka i najveći sportsko-kompanijski događaj u istoriji naše zemlje, održaće se u septembru 2020. godine, ovoga puta u online formatu.

Širenje korona virusa odnosi živote, a brojne zemlje se suočavaju sa najvećim ekonomskim problemima u poslednjih nekoliko decenija, navode iz Međunarodnog monetarnog fonda.

Iako se širenje virusa usporava, njegove socijalne posledice će nastupiti brzo i biće teške – često na štetu najugroženije dece. Preko 1.000.000 dece je kod kuće zbog zatvaranja škola i predškolskih ustanova (Unicef Srbija).

Škole će od septembra imati nove režime rada, a veliki broj porodica u Srbiji se bori da preživi. Učenici žive u teškim uslovima odrastanja, pojedini nemaju uslova za kupovinu računara i plaćanje interneta, a to su deca koja postižu sjajne rezultate.

Fondacija „Ana i Vlade Divac” u saradnji sa grupom donatora raspisala je konkurs za dodelu stipendija učenicima koji 2020. godine upisuju prvi, drugi, treći ili četvrti razred srednje škole na teritoriji Republike Srbije.

Organizatori prve digitalne poslovne trke u Srbiji DIGITAL Serbia Business Run odlučili su da i ove godine od svake prijave na trku doniraju za program stipendija. Serbia Business Run odvaja od svake kotizacije po 120,00 RSD za mlade stipendiste koji, i u periodu bez pandemije, imaju teške životne uslove, a imaju sjajne ideje i veliki kapacitet.

Učešćem na DIGITAL Serbia Business Run kompanije pokazuju svoju društvenu odgovornost, brinu o svojim zaposlenima i pomažu sjajnim klincima iz naše zemlje. Donirajte za 100 novih Divac stipendista i istrčite svojih najbržih 5km.

Ne dozvoli da život stane, prilagodi se! Dođi na DIGITAL Serbia Business Run i budi deo neke nove istorije.

Prijave i sve DETALJNE informacije, kao i mere opreza, dostupne su na sajtu www.serbiabusinessrun.com

Vidimo se na stazama i parkovima širom Srbije!

Najčitanije

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Ovo su 4 tipa osoba koje daju previše sebe

Poslednjih godina, termin burnout se pominje kao jedno stanje uobičajeno i prisutno među ljudima koji daju previše sebe na poslu.…

Najnovije - Scena

Džoni Dep se vraća u Srbiju povodom promocije novog animiranog serijala

Proslavljeni holivudski glumac Džoni Dep dolazi u Beograd povodom promocije prvog animiranog serijala proizvedenog u Republici Srbiji u produkciji kompanije…

Vikend preporuke 15-17.10.

Dragi naši, kako bismo vam olakšali izbor aktivnosti za vikend, odlučili smo da na jednom mestu sakupimo nekoliko preporuka za…

Preminuo glumac Marko Živić

Srpski glumac Marko Živić izgubio je život u četvrtak 14. oktobra, nakon višenedeljne borbe sa korona virusom. 49-godišnji glumac je…