Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

IDJ prvi na zvaničnoj listi IFPI, iza sebe ostavio tri muzička giganta: Sony, Universal i Warner!

AUTOR: CityMagazine 20 Jul, 2021
IDJ prvi na zvaničnoj listi IFPI, iza sebe ostavio tri muzička giganta: Sony, Universal i Warner!

Izdavačka kuća IDJTunes našla se na prvom mestu grčke Official IFPI Charts liste Međunarodne federacije fonogramske industrije u kategoriji Digital Singles Chart (International)! Ovim uspehom, jedna nezavisna kompanija iz Beograda ne samo da je stala rame uz rame, nego je uspela da ostavi iza sebe čak tri muzička majora među kojima su Sony (SME), Warner (WMG) i Universal (UMG)! Na ovaj način IDJ nije samo jedina muzička kompanija u regionu koja drži jaku prvu poziciju, nego je trenutno i jedina koja se uopšte našla na international IFPI top listi!

Predvodnik ove liste IFPI, koja spada među najcenjenije organizacije u muzičkoj industriji na globalnom nivou je mlada srpska zvezda Voyage sa singlom Bounce u izdanju IDJTunes-a, na kom gostuje i grčka trep mega zvezda Snik. Sudeći po brojkama, izdanje će uskoro biti kvalifikovano za platinum sertifikaciju. Podsećamo da je pesma premijeru doživela na IDJVideos kanalu, a upravo ovi izvođači nastupili su u revijalnom delu VMA (Video muzičke nagrade) gde su grčkoj publici predstavili svoju internacionalnu kolaboraciju.

Međunarodna federacija fonogramske industrije (IFPI) je organizacija koja zastupa interese muzičke industrije širom sveta.

IDJ je nedavno oborio i rekorde po pregledima i posetama, budući da je youtube kanal IDJVideos.TV uspeo da dostigne cifru od čak 3.5 miliona subscriber-a, impresivnih 80 miliona pregleda mesečno i više od 6 milijardi pregleda od nastanka kanala.

IDJ uspešno sarađuje sa više od 1000 zadovoljnih klijenata, 85 izdavačkih kuća, preko 1000 izvođača i 450 kanala, dok IDJDigital distribuira više od 25 hiljada pesama na digitalne platforme kao što su Spotify, Apple Music, Deezer i YouTube.

Od 2017. godine IDJ posluje u okviru kompanije United Media.