Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Institut za ženski sport proslavio je svoj prvi rođendan

AUTOR: CityMagazine 02 Oct, 2021
Institut za ženski sport proslavio je svoj prvi rođendan

Na svakom nivou bavljenja sportom mnogo je manje devojčica i žena, a čak 2 od 3 devojčice uzrasta 7 do 14 godina nema redovne sportske aktivnosti. Institut za ženski sport je za godinu dana uspostavio sistem od 14 besplatnih škola sportova za devojčice u deset gradova širom Srbije, u kojima dva puta nedeljno radi više od 30 iskusnih trenera, istaknuto je na proslavi obeležavanja prvog rođendana Instituta za ženski sport.

„Sport ima moć da otvori nov potencijal u nama. Bez obzira gde živite i čime želite da se bavite, zaslužujete šansu da igrate, da pomoću sporta ostvarite sebe i svoje ciljeve. Kroz sistem besplatnih škola sportova omogućavamo devojčicama u Srbiji da budu fizički aktivne, i da njihov talenat prepoznaju naši najveći stručnjaci. Takođe, ovo je tek početak našeg rada, naši planovi su ambiciozni i svakoga dana otvaramo nove lokacije, proširujemo polje delovanja na sve više sportova i gradova. Verujemo u jednake prilike za sve devojčice da budu fizčki aktivne i verujemo da je to jedini način da ostvarimo svoj puni potencijal kao žene i devojke”, izjavila je Marina Maljković, osnivač Instituta za ženski sport i selektorka ženske košarkaške reprezentacije.

Osim besplatnih treninga, jedan od fokusa Instituta za ženski sport je i pravilan fizički i psihički razvoj devojčica, i zato je na događaju posebno predstavljen deo stručnog medicinskog tima Instituta, dr Suzana Milutinović, dr Đorđe Topličić, dr Gordana Urdarević i Marina Petrović.

Hrabrost, samopouzdanje i timski duh, stečeni redovnim sportskim aktivnostima potrebni su devojčicama kako bi postale osnažene žene i preuzele liderske uloge u društvu. Devojčice koje se bave sportom lakše će postići uspeh u školi i na fakultetu. U besplatnim školama sporta širom zemlje, devojčice redovno, dva puta nedeljno vežbaju sa Institutom za ženski sport.

Institut za ženski sport (IŽS) je neprofitna organizacija osnovana sa ciljem da omogući devojčicama i ženama da budu fizički aktivne i pomogne im da ostvare svoj pun potencijal u životu. Institut radi na brojnim projektima, od kojih se ističe organizacija besplatnih škola sportova i radionica za devojčice uzrasta od 7 do 14 godina. Stručno vođene i kvalitetne treninge za 14 sportova na 20 lokacija i sa preko 30 aktivnih trenera u sedam gradova širom Srbije, dva puta nedeljno, trenutno pohađa više od 600 devojčica. Institut je osnovala Marina Maljković, košarkaški trener i selektorka ženske košarkaške reprezentacije.

Svakom sportu potrebno je više devojčica #igrajsanama. Više informacija pronađite na Facebook stranici organizacije.

Najčitanije

Viktorija Bekam u šik izdanju za svečanu priliku

Viktorija Bekam je žena kojoj u stilskom pogledu gotovo da nema ravne, i to na svetskoj sceni. U prilog joj…

Ova hrana je dobra za mozak

Godinama se već priča o tzv. superhrani. To su namirnice koje su izrazito dobre za ljudski organizam, zbog čega je…

Veliki hit Elene Ferante konačno stiže na veliko platno

Književni fenomen poznat kao Elena Ferante ima mnoge fanove u Srbiji, a baš za sve vas imamo dobre vesti. Naime,…

Najnovije - Scena

Novi broj City Magazine-a u Danasu u utorak 26. oktobra

List Danas i City Magazine čekaju vas zajedno na trafikama širom Srbije u utorak 26. oktobra. Danas i City Magazine…

Zabavne slučajnosti koje se dešavaju samo jednom u životu

Kako biste reagovali da hodate supermarketom i na ambalaži nekog proizvoda ugledate ilustraciju čoveka koji izgleda isto kao vi? A…

Vikend preporuke 22-24.10.

Dragi naši, kako bismo vam olakšali izbor aktivnosti za vikend, odlučili smo da na jednom mestu sakupimo nekoliko preporuka za…