Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Iskoristite karantin da naučite novi jezik

AUTOR: CityMagazine 14 Apr, 2020
Iskoristite karantin da naučite novi jezik

Sada kada smo prinuđeni da budemo u kući praktično ceo dan, lako je ući u iskušenje da protraćimo svoje vreme na neke ne baš produktivne aktivnosti. Naravno, nema ništa loše u opuštanju i odmaranju od brzog života na koji smo navikli pre pandemije korona virusa, ali nije loše iskoristiti ovu priliku da se nauči nešto novo, kao što je, na primer, novi strani jezik.

Verujemo da već dobro baratate engleskim, ali kako stojite sa drugim stranim jezikom koji ste učili u školi? Ili vam je možda stalo da naučite neki potpuni novi?

Dr Sindi Blanko, glavna ekspertkinja za učenje jezika koja radi za Duolingo, nudi nekoliko saveta za relativno brzo savlađivanje stranih jezika.

„Ključ uspeha kod učenja stranih jezika je da od toga napravite svakodnevnu naviku. Uvek je bolje da vežbate strani jezik između 5 i 20 minuta dnevno, nego da mu posvetite 2 sata u jednom danu u nedelji. Na taj način ćete lakše zapamtiti ono što ste prethodno naučili nego kada pravite velike pauze između lekcija“, izjavila je dr Blanko.

Ona je takođe rekla da već u prvoj nedelji možemo naučiti najosnovnije izraze i neke reči koje se često koriste, a ako se posvetimo učenju stranog jezika bar mesec dana, savladaćemo osnove gramatike, naučićemo bolje da formulišemo rečenice i rečnik će nam postati značajno bogatiji.

„Moj savet je da kada koristite Duolingo izgovarate sve reči iz vežbanja naglas, čak iako se to ne zahteva od vas. Na taj način ćete steći osećaj za jezik i bićete opušteniji kada budete u prilici da ga upotrebite sa stvarnom osobom“, preporučuje dr Blanko.

Ona smatra da ne treba da se opterećujemo da naučimo da savršeno pričamo strani jezik. Različiti ljudi imaju različite ciljeve kada uče jezike, tako da treba da se koncentrišemo na naš. Ako nam strani jezik treba za razgovor, onda je svakako poželjno da ga tečno pričamo. U slučaju pak da želimo tek da se upoznamo sa njim i koristimo ga za razumevanje osnovnih pojmova, nema potrebe da vršimo pritisak na sebe da ga savršeno pričamo i razumemo.

Izvor: D’Marge

Najčitanije

5 retkih fizičkih karakteristika koje vas čine posebnim

Svaka osoba je jedinstvena. Mada svi imamo određene zajedničke karakteristike koje nas čine ljudima, fizički razlike između nas su neupitne.…

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Najnovije - Scena

Ove inspirativne uporedne fotografije će vam pružiti neophodnu motivaciju za rad na sebi

Promene nabolje su i te kako moguće, a posebno ako ste dovoljno uporni i spremni na kontinuiran rad na sebi.…

Ed Širan iznova ima ovu noćnu moru

Ed Širan je u nedavno objavljenom intervjuu za magazin GQ otkrio da ga jedna noćna mora već godinama sprečava da…

Beč na platformi „OnlyFans“

„Koliko golotinje možemo da podnesemo?“ Nova akcija Turističke organizacije Beča predstavlja provokativna umetnička dela i otvara diskusiju o slobodi umetnosti…