Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Nacionalna nagrada za volontiranje u kategoriji „Iskorak godine“ kompaniji NIS

AUTOR: CityMagazine 17 Dec, 2019
Nacionalna nagrada za volontiranje u kategoriji „Iskorak godine“ kompaniji NIS

Danas je volonterizam širom sveta prihvaćen kao važan resurs za sprovođenje društvenih promena. Korporativni volonterizam postaje sve zastupljenija praksa društveno odgovornih kompanija. Razlozi su brojni, volonterizam podstiče solidarnost, toleranciju i odgovornost prema zajednici, a takođe jača i vezu između zaposlenih, kao i njihovo zadovoljstvo i lojalnost kompaniji. Kraj godine je povod za sumiranje rezultata u ovoj oblasti, pa i dodelu nagrada. Tako je Nacionalna nagrada za volontiranje koju dodeljuju Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv upriličena dan uoči Svetskog dana volontera (5. decembar), a nagrađene su kompanije, organizacije, udruženja i pojedinci koji su volonterskim radom unapredili lokalnu zajednicu u proteklih godinu dana.

Nacionalna nagrada za volontiranje u kategoriji „Iskorak godine“ pripala je NIS-u za iskorak u volonterskoj praksi organizovanjem konkursa za zaposlene pod nazivom „Ulepšaj! Poduči! Obraduj“. Inicijativa kompanije da zaposlene uključi u volonterizam je proistekla iz segmenata održivog razvoja čime je potvrđeno da se radi o programu koji ima pozitivne efekte na kvalitet života u zajednici, unapređenje partnerskih odnosa i razvoj zaposlenih.

NIS je izabrao pet najboljih projekata koje su inicirali i realizovali zaposleni, pri čemu se vodilo računa da se podrška i pomoć pruži ustanovama, organizacijama i grupacijama kojima je to neophodno.

Govoreći o razvoju volonterizma u kompaniji i značaju nagrade, Milena Spasić, direktorka Sektora za društveno odgovorno poslovanje u NIS-u je istakla:

„Konkurs ’Ulepšaj! Poduči! Obraduj!’ je samo deo volonterskih projekata koje su članovi „Kluba volontera NIS-a“ realizovali. Svoju posvećenost zajednici potvrdili smo do sada sa više od 1770 volonterskih sati. Nacionalna nagrada za volontiranje je potvrda da idemo u dobrom pravcu i pruža nam dodatni podstrek da uložimo trud, znanje i vreme za dobrobit zajednice u kojoj poslujemo“.

Najčitanije

5 retkih fizičkih karakteristika koje vas čine posebnim

Svaka osoba je jedinstvena. Mada svi imamo određene zajedničke karakteristike koje nas čine ljudima, fizički razlike između nas su neupitne.…

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Najnovije - Scena

Beč na platformi „OnlyFans“

„Koliko golotinje možemo da podnesemo?“ Nova akcija Turističke organizacije Beča predstavlja provokativna umetnička dela i otvara diskusiju o slobodi umetnosti…

Mister Bin je zalutao na remek-dela klasičnog slikarstva

Sve je smešnije sa Mister Binom, zar ne? Lik koga su Ričard Kertis i Rouan Ektinson stvorili početkom ’90-ih, a…

Džoni Dep se vraća u Srbiju povodom promocije novog animiranog serijala

Proslavljeni holivudski glumac Džoni Dep dolazi u Beograd povodom promocije prvog animiranog serijala proizvedenog u Republici Srbiji u produkciji kompanije…