Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

NIS pripremio novogodišnje paketiće za najmlađe

AUTOR: CityMagazine 25 Dec, 2019
NIS pripremio novogodišnje paketiće za najmlađe

Novogodišnji praznici su vreme ljubavi, sreće i darivanja. Zato su, kao i svake godine uoči novogodišnjih praznika, zaposleni NIS-a organizovali pakovanje novogodišnjih paketića za decu. Rukovodeći se izrekom „Najviše ima onaj koji puno daje“, pripremili su darove za mališane iz domova bez roditeljskog staranja Kolevka u Subotici, Jefimija u Kruševcu, Stanko Paunović u Negotinu, Spomenak u Pančevu i Duško Radović u Nišu.

U novogodišnji duh darivanja uključili su se i prvotimci Košarkaškog kluba Partizan – Stefan Birčević, Rade Zagorac, Ognjen Jaramaz, Novica Veličković, kao i predsednik kluba KK Partizan Ostoja Mijailović koji su se pridružili NIS-ovim volonterima u pripremi unikatnih poklona.

Jer, ove godine, svako dete dobiće poklon prema sopstvenoj želji. Volonteri NIS-a „otkrili“ su ih organizujući kreativne radionice pod nazivom „Nacrtaj svoj paketić želja“ na kojima su mališani kroz glumu, crtanje, pevanje i recitovanje poželeli lutke, knjige, autiće, bicikle, slušalice… Tako je u svaki paketić spakovano i malo dečije nade i razigrane dečije duše.

Jedna želja ovoj deci ipak, bila je zajednička – da se volonteri vrate i ponovo druže sa decom. Na takvu poruku NIS-ovi volonteri su odgovorili toplo, prijateljski i lično napisali svakom detetu čestitku i prikačili je za paketić.

Ono što su deca poklonila volonterima ne može da stane u jedan paketić, fotografiju ili priču. Iskrenost, radost, smeh i mnogo ljubavi u jednom zagrljaju i pogledu. Tako je NIS u ovoj godini postao bogatiji za 258 novih drugara iz Domova za decu bez roditeljskog staranja. I neka ih bude što više u narednoj godini!

Osmesi na dečijim licima biće najveći poklon volonterima NIS-a kada se ovih dana budu uputili put Kruševca, Subotice, Negotina, Pančeva i Niša da uruče novogodišnje darove, a praznici će postati izvor veselja i za one kojima je potrebna posebna podrška, ljubav i pažnja.

Najčitanije

5 retkih fizičkih karakteristika koje vas čine posebnim

Svaka osoba je jedinstvena. Mada svi imamo određene zajedničke karakteristike koje nas čine ljudima, fizički razlike između nas su neupitne.…

Tri neodoljiva jesenja recepta sa jabukama

Budući da je prava, kišovita jesen već stigla, ovih dana radujemo se toploj, ušuškanoj atmosferi kod kuće uz omiljene knjige,…

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Najnovije - Scena

Ove inspirativne uporedne fotografije će vam pružiti neophodnu motivaciju za rad na sebi

Promene nabolje su i te kako moguće, a posebno ako ste dovoljno uporni i spremni na kontinuiran rad na sebi.…

Ed Širan iznova ima ovu noćnu moru

Ed Širan je u nedavno objavljenom intervjuu za magazin GQ otkrio da ga jedna noćna mora već godinama sprečava da…

Beč na platformi „OnlyFans“

„Koliko golotinje možemo da podnesemo?“ Nova akcija Turističke organizacije Beča predstavlja provokativna umetnička dela i otvara diskusiju o slobodi umetnosti…