Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Projekat „Više od manjine“ organizuje izložbu ličnih priča i specijalno dizajnirani escape room

AUTOR: CityMagazine 06 Jul, 2021
Projekat „Više od manjine“ organizuje izložbu ličnih priča i specijalno dizajnirani escape room

Projekat je nastao kao inicijativa tima studenata iz Sarajeva željnih društvenih promena koje će doprineti društvu sa manje predrasuda i diskriminacije prema manjinskim grupama (žene, LGBTQ, osobe sa psihičkim i fizičkim poteškoćama, deca bez roditeljskog staranja).

Kao takav, projekat je prepoznat i finansijski podržan od strane fondacije Davis Projects for Peace koja ima za cilj globalnu promociju mira kroz tzv. grassroots projekte. Projekat organizuje edukativni escape room, kao i izložbu ličnih priča i predmeta.

Nakon ulaska u escape room, učesnici će savladavati izazove koji će im omogućiti izlazak iz sobe. Tako će mladi ljudi simbolično „ući“ u život marginalizovanih osoba i biti suočeni sa preprekama se kojim se te osobe konstantno suočavaju.

Ovaj escape room je namenjen grupama od 2 do 5 igrača, te cela igra traje 60 minuta. Prethodno iskustvo nije potrebno.

Prateća izložba prikazuje lične priče osoba koje na svakodnevnoj bazi bivaju marginalizovane u našem društvu. Uz svaku priču će biti izložen jedan od predmeta autora koji je povezan sa tom pričom.

Izložbu i escape room možete pogledati na sledećim lokacijama i datumima:

  • Novi Sad: Prostor, 6-10. jul, 11:30-17.30h
  • Beograd: KC Grad, 13-17. jul, 12-18h
  • Mostar i Banja Luka: više informacija će biti dostupno uskoro.

Ulazak na izložbu i igranje escape room-a su besplatni, s tim da su prijave za escape room obavezne. Izložbu je moguće posetiti bez najave u bilo kom od pomenutih termina. Escape room prijave se mogu vršiti putem sledećeg linka: https://calendly.com/viseodmanjine. Igrači escape room-a i nasumični posetioci galerije će dobiti simbolične poklone.

U sklopu projekta, u bliskoj budućnosti je takođe planirano snimanje kratkometražnog dokumentarnog filma.