Instagramična trpeza svela se na “zidarski sendvič”: Kako je Vučić postao najpoznatiji food bloger u Srbiji
Ponekad nam se čini da je Aleksandar Vučić, pored svih svojih državničkih i političkih poslova, oduvek imao aspiraciju ka tome da postane food bloger.
Njegova Instagram stranica nam to najbolje dokazuje.
Već nekoliko dana smo u iščekivanju Vućićevog novog specijaliteta, koji će gotovo sigurno osvanuti na stranicama njegovih društvenih mreža, sendvič sa parizerom i majonezom, kamenom temeljcom ishrane svakog radnika na građevini.
“Baš ću da uzmem i onaj jogurt koji smo predstavili i onaj parizer u sredu. Idem lično da ih kupim. I da dovedem Malog i Momirovića. I da napravimo sendviče. Znate kako smo kao deca pravili u četvrt hleba. Uzećemo malo i majoneza i stavimo parizer i to će da nam bude doručak”, rekao je Vučić nakon što su se mnogi zapitali, ali i našalili na račun toga što je predstavljao na konferenciji za štampu hranu kao da radi na Teleshopu.
Ipak, iako se godinama unazad slikao i pričao o hrani koju voli, moramo da priznamo da ga do sad nismo viđali u situacijama u kojima bi jeo “zidarski sendvič”.
Mada je na njegovom instagramu moglo da se nađe i pronađe što šta, zdravo i nezdravo, što možda i voli da jede a možda samo zna da slike hrane i kućnih ljubimaca najvolje prolaze na društvenim mrežama.
Ipak ono što znamo kroz paletu fotografija koje je predsednik objavljivao, sem par nekih “kontraverznih”, mahom se trudio da jede zdravo.
Pod kontraverzne mislimo na foku kad je rekao da je jedini na svetu koji za doručak jede kiflice i Haribo bombone.
Ova, zaista do tad neviđena kombinacija je bila pravi hit, ali ne na trpezama širom Srbije, već na društvenim mrežama gde su se ljudi pitali kako sad to.
Ako izmemo ove bombone, kao i čokoladnu bananicu sa ukusom maline koja je slikana tako da je sve izgledalo kao plaćeni post na Instgramu od Soko Štarka, predsednik se slikao mahom sa voćem, ili u dobrim kafanama u kojima se očekuje da se i dobro ruča.
Ako govorimo o ovoj zdravijoj ishrani, pamti se nekoliko postova na mrežama sa voćem kao užinom, ali i kao obrokom, što da ne.
Da li su to slike trešnji ili lubenice dok se nalazi na terasi predsedništva, ili je to slika domaćeg voća koje, kako je i priznao u tekstu ispod slike (on ili osoba koja mu već vodi društvene mreže) služi samo za slikanje.
Ipak svi se najviše sećamo višnji koje je jeo nožem i viljuškom.
Ipak, kako je i naglašavao polu ironično u komentarima, predsednik voli bogato i dobro da jede, i to mnogi drugi klipovi i slike otkrivaju.
Od poslovnih i prijateljskih ručkova, do dirketnih ulazaka u prostorije za kuvare u kojima bi direktno iz šerpe voleo da proba šta se sprema.
Čak i više puta je sebe nazvao debelim u nekim izjavama, ali i to možemo podvesti pod jezik Instagrama i ostalih društvenih mreža, gde se naglašavaju, nazovi mane, samo da bi ti neko prvi u komentarima odgovorio sa – “ma nisiiiiii”, a onda bi se u toj prepisci našao i po neki emodži sa srcima.
Ipak, bezobzira na sve ove fotografije, predsednik se nije do kraja razgolitio na mrežama i pokazao ono što najviše voli.
Za one intimnije objave očigledno koristi druge medije, pa je tako u emisiji na televiziji Pink svojevremeno rekao da mu je omiljena hrana punjene lignje, koje najviše voli kad mu majka spremi, a otac donese u šerpici.
Ali to ipak nemamo na slici.
Zato imamo gomilu fotografija sa flašama i čašama vina.
Vučić se oduvek hvalio da se razume u vina i pitanje je vremena kad će dobiti titulu doktora enologije.
Kako se uklapa parizer u sve ovo?
Pa ako se vratimo na početak i tvrdnju da je predsednik oduvek želeo da bude food bloger, to zanimanje je sa sobom oduvek nosilo i avanturizam kao i iskušenja, pa ako su Entoni Burdejn, Gordon Remzi, ili Lepi Brka u svojim putašestvijima mogli da probaju bube, bele bubrege ili otrovne ribe iz Japana, šta je onda sendvić sa parizerom od 259 dinara zarad dobre slike na Instagramu koja će vredite (kasnije na izborima) mnogo više.