Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Instagramova nova aplikacija za poruke namenjena je samo bliskim prijateljima

AUTOR: CityMagazine 20 Oct, 2019
Instagramova nova aplikacija za poruke namenjena je samo bliskim prijateljima

Instagram ima novu aplikaciju za razmenu poruka koja se odnosi samo na bliske prijatelje. Zove se Threads, a dostupna je za iOS i Android uređaje.

Kao što možete pretpostaviti, „aplikacija za razmenu poruka sa kamerom“, koja je prvi put spomenuta u javnosti još u avgustu, jako je slična Snapchat-u. Bazira se na kameri i ima interfejs koji će biti poznat uglavnom Snapchat korisnicima, mada ima nekoliko velikih razlika.

Nova aplikacija vrlo je slična Snapchat-u

Prvo, celokupna aplikacija je fokusirana na vašu listu „bliskih prijatelja”. Korisnici mogu razmenjivati poruke samo ako su obostrano navedeni kao bliski prijatelji. Ako samo jedna osoba ima nekoga kao bliskog prijatelja, poruka će biti poslata u Instagrama Direct inbox, a ne u aplikaciju Threads.

Aplikacija „Threads” namenjena je samo bliskim prijateljima

Drugo, osim što razmenjujete selfije, aplikacija takođe podstiče korisnike da dele kratka ažuriranja o svojim trenutnim aktivnostima pomoću emodžija. Tako, recimo, ukoliko trenutno učite, možete staviti emodži sa knjigama, a ukoliko ste umorni, smajlija koji zeva… Ali ako ste spremni da Instagramu omogućite pristup velikom broju svojih podataka, aplikacija može automatski da stvori simpatičan emodži status za vas sa funkcijom koja se zove „Automatski status“.

Takođe, teško je zanemariti činjenicu da Threads predstavlja još jedan pokušaj Facebook-a da na neki način reprizira Snapchat. Ovog puta to nije samo kopiranje funkcije (a la Stories), već pokušaj oponašanja celokupnog iskustva sa namenskom aplikacijom. Snapchat, koji se nalazi usred pozitivnog rasta novih korisnika, već dugo je pozicioniran kao aplikacija za male grupe „pravih prijatelja”.

I Instagram i Facebook eksperimentisali su sa samostalnim Snapchat-ovim aplikacijama u poslednjih nekoliko godina, ali se većina njih u međuvremenu ugasila.

Izvor: Mashable

Fotografije: Unsplash

Najčitanije

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Ovo su 4 tipa osoba koje daju previše sebe

Poslednjih godina, termin burnout se pominje kao jedno stanje uobičajeno i prisutno među ljudima koji daju previše sebe na poslu.…

Najnovije - Scena

Vikend preporuke 15-17.10.

Dragi naši, kako bismo vam olakšali izbor aktivnosti za vikend, odlučili smo da na jednom mestu sakupimo nekoliko preporuka za…

Preminuo glumac Marko Živić

Srpski glumac Marko Živić izgubio je život u četvrtak 14. oktobra, nakon višenedeljne borbe sa korona virusom. 49-godišnji glumac je…

Zašto je Dženifer Aniston odbila glavnu ulogu u filmu „Serendipityˮ?

Romantična komedija junakinji današnje priče donela je slavu, pa je i danas prepoznatljiva po ulozi Rejčel Grin iz hit serije…