• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
restoran
foto: N1

“Ovako umem i ja da spremim, al vam neću uzeti 1385 dinara”: Fudblogerka je posetila restoran Džejmija Olivera i imala svašta da kaže

CityMagazine
13.05.2024. 3 min Društvene Mreže

Džejmi Oliver je otvorio restoran u Beogradu, a intersovanje za njega i dalje ne jenjava.

Kako zbog lokacije, tako i zbog imena poznatog britanskog kuvara i tv voditelja, restoran već nedeljama posećuju mnogi novinari i food blogeri, želeći da vide da li je hajp zaslužen.

Pa je tako, za Nova.rs, fudblogerka Jazavitza posetila i napisala recenziju ovog restorana. Kako je napisala pomolila se gastro božanstvima, i sela u restoran na Beogradu na vodi. Po njenom mišljenju, lokal je fino sređen, bio je oko 40% popunjen za ručak, konobari su fini i uslužni, usluga je brza, ljubazna, a muzika neutralna. Ocene jela prenosimo u celosti.

“Prema opisima na meniju, jela deluju preukusno. Malo mi je pošla vodica na usta, i proradile su gladne oči, pa sam naručila bogato.

Predjelo

Kaponata od patlidžana

(Slatko-kiseli namaz od patlidžana i paradajza, hrskavo pecivo, tostirani orasi)

Ocena: 3 od 10

Treba da bude slatko kisela, bila je bljutava i ljuta. Zaista ne znam šta se ovde dogodilo, al kaponata nema ovakav ukus inače. Baš kao da sam samo uzela da glabam patlidžan iz rerne na koji je neko greškom prosuo pahuljice čilija.

Ultimate lepinjice sa lukom

(Sveže lepinjice sa parmezanom, belim lukom i ruzmarinom)

Ocena: 10 od 10

Brioš lepinjice iz raja izašle, mekane, tople, pokrivene listićima soli, začinjene lukom i ruzmarinom… Toliko pokidale da sam maltene lizala tanjir za zaostale mrvice.

View this post on Instagram

A post shared by Jazavitza (@jazavitza)

Glavno jelo

Karbonara

(Špageti, rikota sos sa crnim biberom, hrskava pančeta, parmezan)

Ocena: 8 od 10

Dobra karbonara, ali očekivala sam više. Pasta dobra, ali se sos razdvajao, sva slanina u njoj je bila hrskava, a ukus kompletne stvari vrlo neutralan i blag.

Kako da vam kažem – ovako umem i ja da spremim, al vam neću uzeti 1385 dinara za porciju.

Linguini sa gamborima

(Sočni Kraljevski gambori, umak od paradajza sušenog na suncu i sos od belog vina, čili, rukola, limun)

Ocena: 6 od 10

Ovde sam se malo ljutnula.

Znam ja da je teško nabaviti sve sastojke u Srbiji, al onda menjajte recept majku mu.

U meniju piše sos od belog vina i sun-dried paradajza, sa čilijem, rukolom i limunom.

Rukolu videla nisam, pobegla sa tanjira. Sun-dried paradajz (sušen na suncu) izgleda nisu mogli da nabave, pa sam jela neku tugu pečenu u rerni, bio samo gnjocav i kiseo, umesto slatkast. Cela stvar je bila maltene nesvarljivo kisela. Bez rukole da razbije kiselinu, bez tog paradajza da pomogne kontrastom, bez makar malo parmezana po vrhu, ili kocke crne čokolade u sosu da malo doda punoću, baš me razočaralo.

Svaki zalogaj sam bila u fazonu – uuu, znaš šta fali ovom jelu? To ne sme da bude slučaj.

Dezert

Mille feuille (1000 slojeva)

10 od 10

Ovo je toliko ukusno, krem je bio sjajan, domaće slatko od jagoda fantazija, a sami feuille (slojevi) toliko divni sa blagom kiselkastom notom od kore limuna, da bih verovatno u njihovoj kuhinji dobila otkaz prvog dana – sve bih sama pojela.

***Usluga u restoranu je IMPRESIVNA.

To retko hvalim, ali zaslužili su baš.

Konobar je bio predivan, ljubazan, osmehnut, pun informacija… I očigledno je obraćao pažnju jer je primetio da sam dubinski nesrećna sa linguinima, pa sam se iznenadila kad sam plaćala račun – skinuti su sa računa.

Menadžer je sjajan, kuvare sam gledala sve vreme, organizovani, medjusobno fini, obraćaju maksimalnu pažnju na higijenu.

Ono što ovde treba da napomenem, Džejmijevi restorani su deo lanca, poput McDonaldsa. To znači, između ostalog, da apsolutno svaki mora da prati ista pravila, iste recepte. Ali, kad ne možeš da nađeš iste sastojke kao što je Džejmi našao u Velikoj Britaniji, teško da možeš da očekuješ zadovoljavajuće rezultate.

E sad, da ne budem preoštra, iskreno verujem da imaju potencijal da poprave ocenu, ali moraju da se uhodaju, da prilagode recepte, da obrate pažnju na detalje (poput sosa koji se razdvaja i otužne kaponate).

Konačne ocene za restoran Džejmija Olivera

Cene: $$$

Usluga: 👍

Hrana: 8 od 10

(ali su se od dosta niže ocene izvukli na mišiće, to jest na dezert i uslugu)

Oznake:

fudblogerkarestoran džejmija olivera

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Srbija
Prethodni

Objavljeni rezultati glasanja iz polufinala Evrovizije 2024: Evo od koga je Srbija dobila maksimalan broj poena

baby lasagna
Sledeći

Baby Lasagna je svečano dočekan u Zagrebu i imamo odgovor na pitanje koliko je tačno ljudi bilo

Sledeći
baby lasagna
13.05.2024.

Baby Lasagna je svečano dočekan u Zagrebu i imamo odgovor na pitanje koliko je tačno ljudi bilo

Prethodni
13.05.2024.

Objavljeni rezultati glasanja iz polufinala Evrovizije 2024: Evo od koga je Srbija dobila maksimalan broj poena

Srbija

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine
    hajduk u beogradu
    100.000 gledalaca filma „Hajduk u Beogradu” za manje od 20 dana prikazivanja u bioskopima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖