Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Čime se zapravo bave članovi britanske kraljevske porodice?

AUTOR: CityMagazine 22 Aug, 2019
Čime se zapravo bave članovi britanske kraljevske porodice?

Ako sanjate o tome da živite kao princ ili princeza, takav život je moguć samo u Dizni svetu. U stvarnom životu, članovi britanske kraljevske porodice non-stop prisustvuju različitim događajima, vode dobrotvorne organizacije, brinu se o deci i čak rade od 9 do 5!

Evo čime se zaista bave najpoznatiji članovi britanske kraljevske porodice:

Kraljica Elizabeta

Kraljica Elizabeta II je uglavnom prilično zauzeta. Učestvuje u brojnim angažmanima zabavljajući šefove država, održavajući dvorske zabave, diplomatska putovanja i još mnogo toga. Svoju dužnost kraljice shvata ozbiljno već 65 godina, a prošlog juna obeležila je svoj safirni jubilej. Ali i pre nego što je krunisana, Elizabeta je bila veom ozbiljna i vredna. Tokom Drugog svetskog rata, tada 18-godišnja princeza pridružila se Ženskoj pomoćnoj teritorijalnoj službi i radila kao mehaničar i vozač kamiona za vojsku. Kraljica je jedina živa osoba na čelu države koja je služila u Drugom svetskom ratu.

Princ Filip

Princ Filip, kraljičina jača polovina već preko 70 godina, već neko vreme je u penziji. Vojvoda od Edinburga neprestano je pratio svoju suprugu na mnogim njenim angažmanima, a da ne spominjemo 22.191 kojima je prisustvovao bez nje.

Ovaj 98-godišnjak je i dalje aktivan u nekim organizacijama

Ovaj 98-godišnjak je i dalje aktivan u nekim organizacijama

Princ od Velsa

Preuzimajući službene kraljevske dužnosti u znak podrške njenom Veličanstvu Kraljici i u ime nje, Princ od Velsa se uglavnom bavi socijalnim preduzetništvom i dobrotvornim radom. Čarls nije samo posvećen različitim kraljevskim angažmanima poput svoje drage stare mame , već se od njega traži da unapredi britanske diplomatske interese posetama u inostranstvu. Kad je kod kuće, on vodi mnoge svoje dobrotvorne organizacije. Poznati je ekolog i uveo je mnoge inicijative za održivost, uključujući smanjenje otpada od hrane i organsku poljoprivredu na mnogim kraljevskim imanjima, a snimio je i film Harmonija: Novi način gledanja na naš svet.

Vojvoda i Vojvotkinja od Kembridža

Sada kada je princ Filip u penziji, a kraljica sve više vremena provodi kod kuće, Vilijam i Kejt sve više kombinuju roditeljstvo sa kraljevskim obavezama kao što su diplomatske posete drugim državama.

Vilijam je završio geografiju, a Kejt istoriju umetnosti. Princ je jedan od samo tri člana britanske kraljevske porodice u novijoj istoriji koji je završio fakultet.

Vešto balansiraju kraljevskim i roditeljskim dužnostima

Vešto balansiraju kraljevskim i roditeljskim dužnostima

Princ Hari

Hari je poznat po svojoj službi u britanskoj vojsci. Imao je čin poručnika od 2008. godine, a kapetan je postao 2011. godine. Nakon što je završio aktivnu službu, Hari je nastavio da volontira za vojsku u znak podrške ranjenim borcima.

Najčitanije

Viktorija Bekam u šik izdanju za svečanu priliku

Viktorija Bekam je žena kojoj u stilskom pogledu gotovo da nema ravne, i to na svetskoj sceni. U prilog joj…

Ova hrana je dobra za mozak

Godinama se već priča o tzv. superhrani. To su namirnice koje su izrazito dobre za ljudski organizam, zbog čega je…

Veliki hit Elene Ferante konačno stiže na veliko platno

Književni fenomen poznat kao Elena Ferante ima mnoge fanove u Srbiji, a baš za sve vas imamo dobre vesti. Naime,…

Najnovije - Scena

Novi broj City Magazine-a u Danasu u utorak 26. oktobra

List Danas i City Magazine čekaju vas zajedno na trafikama širom Srbije u utorak 26. oktobra. Danas i City Magazine…

Zabavne slučajnosti koje se dešavaju samo jednom u životu

Kako biste reagovali da hodate supermarketom i na ambalaži nekog proizvoda ugledate ilustraciju čoveka koji izgleda isto kao vi? A…

Vikend preporuke 22-24.10.

Dragi naši, kako bismo vam olakšali izbor aktivnosti za vikend, odlučili smo da na jednom mestu sakupimo nekoliko preporuka za…