Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Da li ste znali da su ove poznate ličnosti usvojene?

AUTOR: Isidora Spasić 10 Jan, 2019
Da li ste znali da su ove poznate ličnosti usvojene?

Nije redak slučaj da neka od poznatih ličnosti usvoji dete. Setite se samo Madonne, Brada Pitta i Angeline Jolie. Ali da li ste znali da su neki od poznatih ljudi i sami usvojeni? Saznajte njihove neobične i ne tako lake životne priče, koje ih nisu sprečile u tome da postanu uspešni i svoji.

Marilyn Monroe

Glumica i seks simbol, rođena kao Norma Jeane Mortenson, imala je izuzetno teško detinjstvo. Nikada nije saznala ko joj je otac, a zbog majčine teške duševne bolesti detinjstvo je provela po sirotištima i hraniteljskim porodicama. Jedno vreme je o njoj brinula najbolja prijateljica njene majke, a kako bi izbegla ponovni odlazak u novu hraniteljsku porodicu, Marilyn se sa 16 godina udala za svog komšiju.

(foto izvor: www.elle.com)

(foto izvor: www.elle.com)

Jack Nicholson

Holivudska legenda je sa svojih 37 godina otkrio neverovatnu istinu o svom životu. Zapravo, žena za koju je smatrao da je njegova majka bila je njegova baka, a osoba koja se predstavljala kao njegova sestra bila je njegova prava biološka majka. Kada se ovo otkrilo obe žene su već bile preminule, pa Jack nije imao priliku da se suoči sa njima.

(foto izvor: www.esquire.com)

(foto izvor: www.esquire.com)

Frances McDormand

Kada je imala godinu dana glumicu su usvojili pastor i njegova žena, koji su tada već brinuli i o nekoliko druge napuštene dece. Oskarovka je i sama usvojila jednog dečaka iz Paragvaja, koga odgaja zajedno sa svojim mužem, priznatim rediteljem Joelom Coenom.

(foto izvor: www.flavorwire.com)

(foto izvor: www.flavorwire.com)

Jamie Foxx

Ovaj glumac i pevač rođen je pod imenom Eric Morlon Bishop, a sa nepunih godinu dana usvojili su ga baka i deka sa majčine strane. Ono što je posebno zanimljivo jeste da je i njegova majka bila usvojena.

(foto izvor: www.bloody-disgusting.com)

(foto izvor: www.bloody-disgusting.com)

Debbie Harry

Debbie je usvojio jedan bračni par kada je imala samo nekoliko meseci. Da je usvojena saznala je već sa 4 godine, i oduvek je maštala da je njena biološka majka niko drugi do Marilyn Monroe. Nakon što je radila kao kelnerica, go-go igračica i Playboy zečica, Debbie je započela svoju zavidnu muzičku karijeru, i tako postala Blondie.

(foto izvor: www.nj.com)

(foto izvor: www.nj.com)

John Lennon

Pošto je njegov otac nestao, a majka pobegla sa drugim čovekom, Lennona su usvojili tetka i teča iz Leverpula. U tom trenutku je John imao 5 godina, a niko nije mogao ni da pretpostavi da će on postati jedan od Beatles-a koji su promenili tok muzičke istorije.

(foto izvor: www.grammy.com)

(foto izvor: www.grammy.com)

Steve Jobs

Roditelji ovog revolucionarnog kompjuteraša i biznismena su, na iznenađenje mnogih, sirijski emigranti koji su ga dali na usvajanje jer tada nisu bili u braku. On je kasnije saznao da ima sestru koju su njegovi biološki roditelji dobili kada su se uzeli. Nju je upoznao i često nazivao “jednom od svojih najboljih prijatelja na čitavom svetu”, ali svoje prave roditelje nikada nije hteo da sretne.

(foto izvor: www.inc.com)

(foto izvor: www.inc.com)

Nelson Mandela

Nakon što mu je otac preminuo, kada je Nelson imao 9 godina, usvojio ga je poglavar plemena Thembu sa svojom ženom. Kao što svi znamo, Mendela je izrastao u jednog od najznačajnijih političara i boraca za mir našeg vremena.

(foto izvor: www.history.com)

(foto izvor: www.history.com)

Bill Clinton

Nekadašnji predsednik SAD rođen je kao William Jefferson Blythe III. Pošto mu je otac poginuo samo 3 meseca pre njegovog rođenja, majka ga je ostavila kod svojih roditelja. Nakon nekoliko godina vratila se po njega, a kada se preudala Bill je preuzeo prezime svog očuha koji ga je i usvojio.

(foto izvor: www.thedailybeast.com)

(foto izvor: www.thedailybeast.com)

Nicole Richie

Muzičar Lionel Richie i njegova tadašnja supruga Brenda nezvanično su usvojili Nicole kada je imala 4 godine, a zvanično kada je napunila 9. Njeni biološki roditelji bili su bliski prijatelji familije Richie, pa su ih zbog svojih privatnih i finansijskih problema zamolili da usvoje Nicole kako bi imala bolji život.

(foto izvor: www.hollywoodreporter.com)

(foto izvor: www.hollywoodreporter.com)

Nicole “Snooki” Polizzi

Rialiti zvezda, poznata po seriji Jersey Shore, proslavila se forsirajući svoje američko-italijanske korene. Međutim, iako njeni roditelji koji su je usvojili imaju ovakvo poreklo, pravi roditelji Nicole su iz Čilea. Nju su dali na usvajanje kada je imala 6 meseci, ali bez obrira na to Snooki je voljna da u jednom trenutku otputuje u Santjago i upozna se sa njima.

(foto izvor: www.youtube.com)

(foto izvor: www.youtube.com)

Najčitanije

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Ovo su 4 tipa osoba koje daju previše sebe

Poslednjih godina, termin burnout se pominje kao jedno stanje uobičajeno i prisutno među ljudima koji daju previše sebe na poslu.…

Najnovije - Scena

Vikend preporuke 15-17.10.

Dragi naši, kako bismo vam olakšali izbor aktivnosti za vikend, odlučili smo da na jednom mestu sakupimo nekoliko preporuka za…

Preminuo glumac Marko Živić

Srpski glumac Marko Živić izgubio je život u četvrtak 14. oktobra, nakon višenedeljne borbe sa korona virusom. 49-godišnji glumac je…

Zašto je Dženifer Aniston odbila glavnu ulogu u filmu „Serendipityˮ?

Romantična komedija junakinji današnje priče donela je slavu, pa je i danas prepoznatljiva po ulozi Rejčel Grin iz hit serije…