Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Iznenađujuće činjenice o glumcima starog Holivuda

AUTOR: Isidora Spasić 29 Aug, 2019
Iznenađujuće činjenice o glumcima starog Holivuda

Život holivudskih filmskih zvezda većini ljudi deluje glamurozno. Međutim, on često biva toliko čudan i bizaran, da više izgleda kao nemoguća priča iz filma nego realnost. Zato se malo vraćamo u prošlost, tačnije u stari dobri Holivud, kako bismo vam otkrili neke neverovatne, ali istinite činjenice o poznatim glumcima tog vremena.

Piše: Isidora Spasić

Da li je Širli Templ stvarno bila dete?

To su se mnogi pitali, jer nisu mogli da veruju kako jedna devojčica može da bude tako talentovana za glumu, ples i pevanje. Zbog toga je kružila priča kako je ona u stvari patuljak, pa je ni manje ni više Vatikan angažovan da se slučaj istraži!? Otac Silvio Masante doputovao je kako bi se lično uverio da Širli nije osoba niskog rasta, već zaista dete.

(foto izvor: www.history.com)

(foto izvor: www.history.com)

Džejms Din je bio protiv brze vožnje

Samo jedan mesec pre nego što je talentovani mladi glumac poginuo u saobraćajnoj nesreći, snimio je reklamu. Ali ne bilo kakvu reklamu, već upravo onu koja apeluje na mlade da se paze u saobraćaju, drže se propisa, i sporije voze. Ironično, zar ne?

(foto izvor: www.decider.com)

(foto izvor: www.decider.com)

Odri Hepbern je jela lale

Možda vam na trenutak ovo zazvuči lepuškasto, ali razlog je zapravo dramatičan. Naime, kako bi preživela gladovanje tokom nemačke invazije na Holandiju za vreme Drugog svetskog rata, Odri je jela lukovice od lala i koprivu. U to vreme bila je visoka 1.67 m, a teška samo 40 kg. Pored toga, obolela je i od žutice, pa je jedva ostala živa. Kasnije je patila od anemije, što je najverovatnije posledica ovog teškog perioda za vreme rata.

(foto izvor: www.people.com)

(foto izvor: www.people.com)

Dečko Lane Tarner brutalno je ubijen

Ali od strane njene ćerke! U to vreme Lana se zabavljala sa Džonijem Stompanatom, nasilnim telohraniteljem koji je radio za opasne gangstere. Jedne večeri, kada se Lanina četrnaestogodišnja ćerka Šeril Krejn vratila kući, čula je svađu iz susedne sobe. Videla je kako se njena mama raspravlja sa Džonijem, pa je otrčala po nož. On je navodno sam naleteo na taj nož koji ga je i usmrtio, a Šeril je kasnije oslobođena svih optužbi. I danas mnogi smatraju kako je upravo Lana ubila svog ljubavnika, a ćerka preuzela krivicu jer se znalo da kao maloletna osoba neće biti poslata u zatvor.

(foto izvor: www.twitter.com)

(foto izvor: www.twitter.com)

Elizabet Tejlor spasla je život Montgomeriju Klifu

Nakon jezive saobraćajne nesreće u kojoj se Montgomeri Klif izuzetno povredio, u pomoć mu je pritrčala koleginica i prijateljica Elizabet Tejlor. Glava mu je toliko bila otekla da je postala široka kao i njegova ramena. Oči su mu bile crvene, tako da su plave zenice još više došle do izražaja, pa je Elizabet tvrdila da je izgledao kao vanzemaljac. Pošto je teško govorio, ona je shvatila da se guši od svojih prednjih polomljenih zuba, pa mu ih je izvadila iz dušnika. Hitna pomoć je stigla 45 minuta kasnije.

(foto izvor: www.independent.co.uk)

(foto izvor: www.independent.co.uk)

Greta Garbo je htela da upuca Hitlera

Da ironija bude veća, Greta Garbo je bila omiljena glumica Adolfa Hitlera. On ju je često pozivao da ga poseti u Nemačkoj, ali Greta to naravno nije učinila s obzirom ga je prezirala. Izjavila je kako bi, da je ikada otišla da ga vidi, iz svoje tašnice izvadila pištolj i direktno ga upucala.

(foto izvor: www.picsofcelebrities.com)

(foto izvor: www.picsofcelebrities.com)

Marlon Brando je zanemeo pred jednom glumicom

Iako je bio veliki zavodnik, koji se naizgled nikoga nije bojao, postojala je jedna glumica koja ga je potpuno zasenila. U pitanju je Odri Hepbern. Brando i ona sedeli su jedno do drugog na svečanom ručku 1955. godine. Odri mu se predstavila, ali on nije progovorio ni jednu jedinu reč. Četrdeset godina kasnije, dok je ležala u bolnici, Odri je stiglo pismo od Branda. U njemu se glumac izvinio i objasnio kako je bio toliko opčinjen njom i pun strahopoštovanja da nije znao šta da kaže. A za sve to vreme Odri je bila ubeđena da je Marlon nije podnosio.

(foto izvor: www.hollywoodreporter.com)

(foto izvor: www.hollywoodreporter.com)

Najčitanije

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Ovo su 4 tipa osoba koje daju previše sebe

Poslednjih godina, termin burnout se pominje kao jedno stanje uobičajeno i prisutno među ljudima koji daju previše sebe na poslu.…

Najnovije - Scena

Džoni Dep se vraća u Srbiju povodom promocije novog animiranog serijala

Proslavljeni holivudski glumac Džoni Dep dolazi u Beograd povodom promocije prvog animiranog serijala proizvedenog u Republici Srbiji u produkciji kompanije…

Vikend preporuke 15-17.10.

Dragi naši, kako bismo vam olakšali izbor aktivnosti za vikend, odlučili smo da na jednom mestu sakupimo nekoliko preporuka za…

Preminuo glumac Marko Živić

Srpski glumac Marko Živić izgubio je život u četvrtak 14. oktobra, nakon višenedeljne borbe sa korona virusom. 49-godišnji glumac je…