Kraljica Elizabeta II patentirala kečap probranih sastojaka
Elizabeta II nije samo monarh s najdugovečnijim stažom u Ujedinjenom Kraljevstvu i jedan od najvažnijih u njegovoj istoriji, već ima i poslovne veštine koje je pokušala da unovči i monarhiju učini prosperitetnom mašinerijom. Dakle, jedan od nadimaka pod kojima je poznata je Firma. Uprkos tome što ima 95 godina, njen um je nemiran, a novi poduhvat je linija gastro dodataka napravljenih od sastojaka iz Sandringama, njenog najcenjenijeg poseda.
Kraljica je lansirala vlastiti kečap i Vorčester sos, dva nova gurmanska proizvoda s kojima se Elizabeta II nada da će uveriti sve britanske gurmane da najbolji umaci nose pečat Kraljevske kuće. Kečap nadilazi onaj koji se može kupiti u supermarketu i aromatizovan je urmama, sokom od jabuke i začinima, dok Vorčester umak u svojoj majstorskoj formuli ima sirće i začine.
Svaka staklena posuda košta 8 evra i, koliko god se činilo iznenađujućim, lansiranje bi moglo imati puno veze s ukusima koje Elizabeta II ceni u kulinarstvu. Kraljica je ljubiteljka hamburgera iako ih, prema rečima njenog kuvara, jede na poseban način, bez hleba, uživajući u svim ukusima mesa, služeći se nožem i viljuškom. Iako se čini da je njen omiljeni umak onaj od brusnica, možda iza novog kečapa i Vorčester sosa stoji lični užitak.
Izvor: Harperʼs BAZAAR España
Naslovna fotografija: Ron Bell Pa Images