Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Poznate ličnosti ujedinjene oko ovog cilja

AUTOR: CityMagazine 22 May, 2021
Poznate ličnosti ujedinjene oko ovog cilja

Kejt Midlton i njen suprug Vilijam koriste svaku priliku da istaknu važnost očuvanja mentalnog zdravlja. To se pre svega odnosi na otvoreno iskazivanje emocija i pružanje pomoći onima koji je zatraže. Na našu radost, dobili su pojačanje, jer su i druge poznate ličnosti prepoznale ovu plemenitu ideju. Princ Vilijam putem radio stanica na teritoriji Britanije pozvao je sve slušaoce da dele svoja iskustva i vode brigu o sebi i drugima. Više detalja otkrijte u nastavku.

Kejt Midlton, kojoj depresivno stanje nije nepoznanica, navela je i svog brata Džejmsa da progovori na temu mentalnog zdravlja. Pored para sa dvora, u akciji nazvanoj Mental Health Minute Message, učestvovale su i zvezde iz sveta sporta, televizije i umetnosti. U kratkom obraćanju pokušali su da iskoriste svoj uticaj i pokažu koliko je podrška važna. Pevačica En-Mari poručila je sledeće: „Zbog vama bliskih ljudi, prijatelja ili kolega, hajde da razgovaramo bez ustezanja.” Džejmi Oliver, fudbaler Džesi Lingard i glumica Džoatna Lamli, takođe su uputili par reči svim slušaocima, čiji broj je premašio cifru od 20 miliona.

Dejvid Bekam istakao je značaj osvrtanja na ono što smo proživeli u periodu za nama, koji je opisao kao najizazovniji ikada. Pored toga, ovim putem je poslao razumevanje, ljubav i poruku nade. Idejni tvorac ove akcije i autor teksta koji su spomenuti učesnici pročitali, jeste pesnik Husein Manaver. Priliku mu je ukazala organizacija pod nazivom Shout, koja je nastala pod pokroviteljstvom kraljevske porodice. Prethodno smo bili svedoci još jedne slične kampanje pod nazivom Heads Together, koju su 2019. godine predstavili Vilijam i Kejt, u društvu Harija i Megan.

Izvor: Harperʼs BAZAAR España

Naslovna fotografija: Samir Hussein/Getty images