Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

5 hororičnih urbanih legendi iz sveta

AUTOR: Isidora Spasić 12 Jun, 2018
5 hororičnih urbanih legendi iz sveta

Babaroge, veštice, duhovi i čudovišta, tu su da nas uplaše, a možda i nečemu nauče. Strašne priče bi trebalo nevaljalu decu da dovedu u red, ali neretko ovakve legende nose negativne rasističke i seksističke kontekste. Bilo kako bilo, ako i vi volite osećaj koji strah budi, ovih 5 urbanih legendi pružiće vam željenu dozu horora.

Dama u belom, Francuska

Zamislite sledeći scenario. U kasnim noćnim satima bezbrižno se vozite skrajnutim putem, kad vas zaustavi stoperka obučena u belo. Vi je srdačno povezete, a ona vam tačno kaže svoju destinaciju. Tokom puta postaje sve nervoznija i anksioznija, skrećući vam pažnju kako bi trebalo pažljivije da vozite. Na nezgodnoj krivini iznenada vrisne, a kada se okrenete shvatite da ona više nije tu, iako su vrata bila zaključana. Sutradan odlazite u kuću gde je misteriozna stoperka želela da je odvezete. Kada je opišete, stariji muškarac će vam objasniti da je to njegova ćerka koja je pre izvesnog vremena poginula u saobraćajnoj nesreći.

Naravoučenije

Dobro pazite kako vozite, i čuvajte se stopera u demode belim kombinacijama.

(foto izvor: www.hututoo.com)

Mananangal, Filipini

U pitanju je zlo stvorenje, najsličnije vampiru. Ali osim što pije krv, voli da pojede i utrobu svoje žrtve. Kada noću, u vidu nekakvog slepog miša leti gradom da uhvati nevaljalu decu koja su pobegla od kuće, donji deo tela Mananangala ostaje na krevetu. Jedini način da se zaustavi jeste da se noge dobro posole (?!), a tokom dana ih ne možete prepoznati, jer izgledaju kao obične žene.

Naravoučenije

Ako deca imaju običaj da noću beže od kuće, možda će ih morbidna pričica pred spavanje sprečiti u tome. I, da – so izgleda nije tako loša kao što se priča.

(foto izvor: www.cryptidz.wikia.com)

Uljani čovek, Malezija

Radi se o zlom nasilniku, potpuno prekrivenom gustim lepljivim crnim uljem. On noću dolazi u sobe mladih devica, da ih zlostavlja i maltretira ukoliko su same i nepokrivene.

Naravoučenije

Više od toga da budete (ili ne) devica, kao i da se obavezno porkrivate, savet je da ne podležete starim rasističkim urbanim legendama.

(foto izvor: www.boleboleh.blogspot.com)

Banše, Irska

Radi se o duhu žene imena Banše, koja je tu da vas upozori. Svaki put kada krene jezivo da vrišti, tako da vam utrne krv u žilama, znajte da se nešto izuzetno loše i fatalno sprema. Ona je dakle vid glasnika, koji svojim strašnim glasom predviđa negativnu budućnost koja će uskoro uslediti.

Naravoučenije

Vrištanje, u većini slučajeva, ne proističe iz srećnih okolnosti.

(foto izvor: www.videoblocks.com)

Srebrna strela, Švedska

Legenda se vezuje za plavu liniju stokholmskog metroa i voz pod nazivom Srebrna strela. Priča se ne samo da ova linija više nije u funkciji, već da zapravo nikada nije ni postojala. Poznata je kao „stanica duhova“ kojom se samo mrtvi ljudi voze. Oni su obično poginuli ili umrli upravo negde u metrou, a pošto voz po priči staje samo na stanici Kymlinge, ukoliko uđete u njega, više se nikada nećete vratiti.

Naravoučenije

Ispade da je dobro što nemamo metro. A, uostalom, pogrešiti stanicu uvek je iritantno.

(foto izvor: www.wallhere.com)

Foto izvor za naslovnu sliku: www.bustle.com

Najčitanije

5 retkih fizičkih karakteristika koje vas čine posebnim

Svaka osoba je jedinstvena. Mada svi imamo određene zajedničke karakteristike koje nas čine ljudima, fizički razlike između nas su neupitne.…

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Najnovije - Scena

Ed Širan iznova ima ovu noćnu moru

Ed Širan je u nedavno objavljenom intervjuu za magazin GQ otkrio da ga jedna noćna mora već godinama sprečava da…

Beč na platformi „OnlyFans“

„Koliko golotinje možemo da podnesemo?“ Nova akcija Turističke organizacije Beča predstavlja provokativna umetnička dela i otvara diskusiju o slobodi umetnosti…

Mister Bin je zalutao na remek-dela klasičnog slikarstva

Sve je smešnije sa Mister Binom, zar ne? Lik koga su Ričard Kertis i Rouan Ektinson stvorili početkom ’90-ih, a…