Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Da li znate kolika je najveća slagalica na svetu?

AUTOR: CityMagazine 03 Apr, 2020
Da li znate kolika je najveća slagalica na svetu?

Sigurno se svi sećate koliko ste rado rešavali razne slagalice kad ste bili mali, a neki od vas možda i danas imaju tu naviku. Ako ste možda zaboravili da se u nekom skrivenom kutku vašeg doma kriju slagalice, eto ideje za razonodu.

Sklapanje slagalica dobra je vežba za mozak, a ujedno i odlično sredstvo za smanjenje pritiska i anksioznosti. Najbolje od svega je što može da predstavlja savršenu porodičnu aktivnost u zatvorenom prostoru. Kompanija Kodak, poznata po proizvodima za fotografe, sada ima zanimljive vesti za sve ljubitelje slagalice. Naime, oni su napravili najveću slagalicu na svetu, koja se sastoji od čak 51.300 delova.

Na njoj su prikazane čuvene lokacije iz 27 svetskih metropola, koje su uklopljene u jedan veliki kolaž. Tu su oblasti od Njujorka pa sve do Tadž Mahala, a svaki od prizora spakovan je posebno sa svojih 1.900 delova, tako da ih možete slagati nezavisno od ostalih. A ako budete spremni za veliki izazov da ih spojite sve, za to će vam biti potreban prostor od 8,6 x 1,9 metara. To naravno ne uključuje sve osobe koje bi radile na ovom poduhvatu.

Što se nas tiče, ovo predstavlja vrlo zanimljiv i kreativan način da se provede vreme u kući, samo je pitanje koliko prostora imate na raspolaganju. Slagalicu je moguće poručiti preko Amazona, mada je trenutno nema na lageru, ali verujemo da će ponovo biti dostupna.

Izvor: My Modern Met

Najčitanije

5 retkih fizičkih karakteristika koje vas čine posebnim

Svaka osoba je jedinstvena. Mada svi imamo određene zajedničke karakteristike koje nas čine ljudima, fizički razlike između nas su neupitne.…

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Najnovije - Scena

Ove inspirativne uporedne fotografije će vam pružiti neophodnu motivaciju za rad na sebi

Promene nabolje su i te kako moguće, a posebno ako ste dovoljno uporni i spremni na kontinuiran rad na sebi.…

Ed Širan iznova ima ovu noćnu moru

Ed Širan je u nedavno objavljenom intervjuu za magazin GQ otkrio da ga jedna noćna mora već godinama sprečava da…

Beč na platformi „OnlyFans“

„Koliko golotinje možemo da podnesemo?“ Nova akcija Turističke organizacije Beča predstavlja provokativna umetnička dela i otvara diskusiju o slobodi umetnosti…