Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Deca nisu svesna šta su tačno nacrtala

AUTOR: CityMagazine 25 Feb, 2016
Deca nisu svesna šta su tačno nacrtala

Nisu svi ljudi daroviti da se bave profesorskim, nastavničkim ili učiteljskim poslom. Dobar pedagog je odgovoran posao koji zahteva mnogo strpljenja, a deca kao deca – u zavisnosti od uzrasta i vaspitanja, mogu biti svakojaka. Učiteljice će vam ipak, a one su prava riznica ovakvih priča, najbolje objasniti kada su dečija mašta i iskrenost daleko iznad ponašanja koje društvo nameće odraslom pojedincu.

Istina je da nije lepo smejati se nekome ko još uvek ne zna ni kako da drži olovku, a ne da nacrta ono što se od njega očekuje, ali nas ovde više zanima da na tim neveštim crtežima vidimo iskrenost koja čista i plemenita postoji samo u detinjstvu.

Psiholozi često upućuju učitelje i one koji rade sa decom predškolskog uzrasta da je baš na crtežima moguće primetiti smetnje koje deca osećaju ili mogu da imaju od strane svojih vršnjaka ili u samoj porodici. Zato pedagoškim merama učiteljice prate i razvoj deteta ali i ono što u okviru nastave dete ostavlja kao svoju poruku o životu i svetu. Obožavamo ih jer su jedinstveni, ali dečji crteži za odrasle često predstavljaju najperverznije poruke i sadržaje koje ste ikada videli. Zapravo je samo naša mašta uprljana! Dečje oči još ništa nisu videle, i zato je okno kroz koje oni posmatraju svet još uvek sasvim nepomućeno!

Najčitanije

5 retkih fizičkih karakteristika koje vas čine posebnim

Svaka osoba je jedinstvena. Mada svi imamo određene zajedničke karakteristike koje nas čine ljudima, fizički razlike između nas su neupitne.…

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Najnovije - Scena

Ove inspirativne uporedne fotografije će vam pružiti neophodnu motivaciju za rad na sebi

Promene nabolje su i te kako moguće, a posebno ako ste dovoljno uporni i spremni na kontinuiran rad na sebi.…

Ed Širan iznova ima ovu noćnu moru

Ed Širan je u nedavno objavljenom intervjuu za magazin GQ otkrio da ga jedna noćna mora već godinama sprečava da…

Beč na platformi „OnlyFans“

„Koliko golotinje možemo da podnesemo?“ Nova akcija Turističke organizacije Beča predstavlja provokativna umetnička dela i otvara diskusiju o slobodi umetnosti…