Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Evo koja ste rasa mačke u skladu sa horoskopskim znakom

AUTOR: CityMagazine 18 Jan, 2021
Evo koja ste rasa mačke u skladu sa horoskopskim znakom

Mačke su vrlo specifične životinje koje volimo kao kućne ljubimce, ali mnogi smatraju da smo mi u stvari njima ljubimci. One nisu poslušne i predane nama, već imaju svoju volju i primetnu ćud, koju iskazuju na neobične načine. To ne znači da nas ne vole, već da su potpuno jedinstvene i neodoljive. Ako ste ljubitelj mačaka i nekada ste se zapitali koja mačka biste vi bili, u nastavku upoređujemo njihove rase i horoskopske znake.

Ovan – Sfinks mačka

Foto: Getty / By Wunderfool

Sfinks mačke su poznate kao veoma društvene i obožavaju ljude. Baš kao i one, ovnovi vole pažnju i da se nalaze u centru zbivanja. Još neke zajedničke osobine su visoka inteligencija, nestašnost i želja za razonodom i igranjem.

Bik  – Britanska kratkodlaka mačka

Foto: Getty / Kseniya Ovchinnikova

Ono po čemu su ova rasa i ovaj znak slični je osećajnost, opuštenost i smirenost. Takođe, bikovi se najbolje osećaju u svojim oazama gde ih niko ne uznemirava i gde ima mesta samo za drage osobe. Britanska kratkodlaka mačka posvećena je svojoj porodici, blage je naravi i voli da se mazi.

Blizanci – Bengalska mačka

Foto: Getty / Kech

Bengalske mačke se smatraju pomalo divljim jer su tek nedavno pripitomljene u odnosu na ostale rase. Uprkos tome, vole svoje porodice i lako se uklapaju. Blizanci su harizmatični, društveni, energični i mogu da se prilagode situaciji i okruženju, baš kao i ova rasa mačke koja je veoma prilagodljiva.

Rak – Himalajska mačka

Foto: Getty / SolStock

Rakovi su poznati kao osetljivi, emotivni, kao neko ko rado pruža ali i traži utehu i podršku, pa čak i maženje. Himalajske mačke su iste, veoma prijatne po prirodi i pune ljubavi. Omiljeno mesto im je kod vlasnika u krilu i najprijatnije se osećaju samo kada im je udobno.

Lav – Persijska mačka

Foto: Getty / Christian Witt / EyeEm

Baš poput persijske mačke, lavovi vole luksuz i uvek se trude da sve očaraju svojim prisustvom. Uprkos potencijalu za taštinu, oni su ipak veoma topli i fini ljudi, a isti je slučaj i sa ovim mačkama. Možda se ponašaju kao da su kraljevske krvi, ali su pufnaste i mazne.

Devica – Škotski fold

Foto: Getty / lafar

Za neke je ova rase mačke najslađa i najsimpatičnija, ali nije ona samo slatka, već i pametna, staložena i uglavnom veoma mirna. Device su slične po tome što su emotivne sa ljudima kojima mogu da veruju, ali nikad previše posvećene ili vezane. Škotski foldovi ne smetaju previše svojim vlasnicima, a dobro reaguju na dresuru zahvaljujući disciplini.

Vaga – Sijamska mačka

Foto: Getty / Sasha L’Estrange-Bell

Sijamske mačke su jedna od najpametnijih rasa koja voli komunikaciju i povezanost sa vlasnikom i pokušaće da „razgovara“ sa njim. Vage su ekstroverti koji vole da budu u društvu i najgore se osećaju kada su sami i nema nikoga da ih razume. Neki ljudi sijamske mačke zbog ponašanja čak upoređuju sa psima.

Škorpija – Sibirska mačka

Foto: Getty / CasarsaGuru

Iako su škorpije ponekad na lošem glasu, njihova ozbiljnost i izdržljivost je baš ono što volimo kod njih. Sibirske mačke su jake, radoznale, vrlo svesne okruženja i verne svojim vlasnicima. One su jedna od najjačih i najizdžljivijih mačjih vrsta i umnogome podsećaju na škorpije.

Strelac – Mejn kun

Foto: Getty / Purple Collar Pet Photography

Strelci su veoma druželjubivi i pre bi se mogli uporediti sa psima nego sa mačkama, ali je mejn kun rasa koja im je najsličnija. To su nežne i prilagodljive mačke koje vole da prave društvo svojim vlasnicima, ali su pomalo i živahne i vole da trčkaraju okolo. Podsećaju na strelce i zbog svoje radoznalosti.

Jarac – Abisinska mačka

Foto: Getty / Josef Timar

Poznati kao perfekcionisti, jarčevi su odgovorni, posvećeni i uvek tu za najbliže prijatelje. Abisinske mačke su tihe, mudre, ali i radoznale i vole da budu deo svog „čopora“ odnosno porodice. Baš poput jarčeva, ove mačke znaju da budu raspoložene za igru, ali nikad nisu potpuno neoprezne.

Vodolija – Egzotična kratkodlaka mačka

Foto: Getty / JeepFoto

Rasa koju su proslavili mnogi postovi na Instagramu prepoznatljiva je po mekom krznu i velikim očima zahvaljujući kojima uvek privlači pražnju. Vodolije takođe često privlače pažnju i izdvajaju se po tome što se trude da budu drugačije od ostalih, ali se iza toga krije želja za istraživanjem i igranjem.

Ribe – Birmanska mačka

Foto: Getty / Cavan Images

Ribe su sanjari, romantici, vrlo osećajni i intuitivni, a tihi znak. Birmanska mačka je rasa stara vekovima koja odavno pravi društvo ljudima i koja je poznata kao mirna i tiha. One su ujedno i među najpametnijim i najdruštvenijim mačkama, ali uglavnom prilično smirene i pitome.

Izvor: Pop Sugar

Naslovna fotografija: Unsplash

Najčitanije

5 retkih fizičkih karakteristika koje vas čine posebnim

Svaka osoba je jedinstvena. Mada svi imamo određene zajedničke karakteristike koje nas čine ljudima, fizički razlike između nas su neupitne.…

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Najnovije - Scena

Ed Širan iznova ima ovu noćnu moru

Ed Širan je u nedavno objavljenom intervjuu za magazin GQ otkrio da ga jedna noćna mora već godinama sprečava da…

Beč na platformi „OnlyFans“

„Koliko golotinje možemo da podnesemo?“ Nova akcija Turističke organizacije Beča predstavlja provokativna umetnička dela i otvara diskusiju o slobodi umetnosti…

Mister Bin je zalutao na remek-dela klasičnog slikarstva

Sve je smešnije sa Mister Binom, zar ne? Lik koga su Ričard Kertis i Rouan Ektinson stvorili početkom ’90-ih, a…