Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Ona pravi fenomenalne kostime

Marina Badianova, 58-godišnja Ruskinja iz Sankt Peterburga, ima jedan veoma zanimljiv hobi. Naime, ova dama, uz pomoć nekolicine fotografa, sama pravi svoje kostime za kosplej, odnosno prerušavanje. Do sada je već prošla kroz teme stimpanka, istorije, folklora i bajki, tako da je fotografisana u najrazličijim verzijama, među kojima su vojvotkinja, veštica, stimpank dama, carica drevnog carstva i mnoge druge. A otkud ona u takvom hobiju?

Sve je započelo kada ju je jedan mladi fotograf na ulici upitao da je fotografiše jer mu je bila zanimljiva kao pojava, ona je pristala i bila veoma zadovoljna rezultatima. Od tada je ušla u ovaj hobi i upoznala se sa mnogim mladim ljudima koji su vrlo strastveni i spremni da joj pomognu u svakom smislu. Kaže da joj to daje energiju i čini je povezanom sa ljudima, koji sa druge strane zaista cene to što ona radi, kao i sam njen stav.

Materijale za kostime nabavlja sama i to mahom u second-hand prodavnicama i na raznim buvljacima. Potom sama šije autfite i pravi dodatne rekvizite i sve to sa neverovatnom energijom. Takođe besplatno daje besplatne časove šivenja onima koji su zainteresovani. Nas su njeni kostimi zaista impresionirali i zato smo za vas izdvojili neke od najzanimljivijih, koje možete videti u galeriji ispod teksta. Ova dama pokazuje da hobiji ne poznaju granice godina i da je dovoljno biti strastven oko nečega.

Izvor: Bored Panda

Fotografije: Marina Badianova