Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Kako se našminkati za produženi efekat osunčanog lica?

AUTOR: CityMagazine 15 Sep, 2021
Kako se našminkati za produženi efekat osunčanog lica?

Septembar je mesec u godini kada imamo želju da ten koji smo zadobili tokom leta sačuvamo, i to pre svega na licu jer se tu najbolje vidi. U tome nam mogu pomoći šminka i četkice, a tehniku koju u ovom slučaju primenjujemo naziva se post summer glow. Cilj je da delujemo ozareno i obasjano suncem, čak i kada prvo lišće počne da opada. U nastavku otkrijte savet priznate šminkerke Džie Mils kako da u tome i uspete.

Prema njenim rečima, najbolje je koristiti podlogu koja je za nijansu tamnija od one koju ste nanosili tokom leta. Ona bi u tom slučaju delovala poput bronzera, koji licu pruža sjaj i blagu preplanulost tokom ostalih meseci u godini, a uz to ćete postići željenu toplu nijansu.

Pored ovog trika koji se odnosi na samu šminku, treba povesti računa i o unosu dovoljno tečnosti, kako koža ne bi počela da se ljušti i kako bi ostala dovoljno sjajna i hidrirana. A kada govorimo o ishrani, blistav ten i negovano lice zahtevaju dosta karotena, koga najviše ima u šargarepi, mangu, bundevi, spanaću i kajsiji.

Izvor: Harperʼs BAZAAR España

Naslovna fotografija: Edward Berthelot / Getty images