Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Bela haljina kao letnja zamena za malu crnu

AUTOR: CityMagazine 21 Jul, 2021
Bela haljina kao letnja zamena za malu crnu

Dame se možda sigurnije osećaju u crnim haljinama, što se može pripisati psihologiji, a ne samom materijalu ili kroju. Kako bismo potkrepili ovaj stav, pozivamo se na reč stručnjaka Maurija Garsije, koji otkriva da crna boja predstavlja nevidljivu barijeru, i otklon od spoljnog sveta. Cilj je da se prikriju ranjivost i emotivnost. Simbolizuje moć, kontrolu i nezavisnost, pa se veruje da sa njom nema greške. Stoga, neretko osobe koje više vole pastelne ili jarke boje, igraju na sigurnu kartu. Kao što vidite, mi ćemo se danas okrenuti belim haljinama, koje su podjednako dobar izbor.

Nažalost, i dalje nemamo odgovor na pitanje zašto poput male crne, ne postoji i termin mala bela haljina. Ali, mora se priznati da nije reč o modnom klasiku, kakva je, na primer, bela košulja. Ukolko se osvrnemo u prošlost, ova boja često se smatrala simbolom moći, Rimljani su sa posebnom pažnjom održavali tkaninu, a u Japanu se i danas vezuje za tugovanje, što je narodima na zapadu strano.

Ova tema nam je zanimljiva, jer je bela boja znatno zastupljenija leti, nego tokom ostatka godine. Naravno, postoje i osobe koje glasaju za crnu garderobu, nezavisno od sezone. U galeriji koja sledi, izdvojili smo neke ideje koje vam mogu biti atraktivne ovog leta.

Izvor: Elle España