Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ova futuristička haljina se širi kada vam se neko previše približi

AUTOR: CityMagazine 07 Sep, 2021
Ova futuristička haljina se širi kada vam se neko previše približi

U svetu u kome je fizičko distanciranje postalo „nova realnost“, frustrirajuće je, a ponekad i opasno, kada drugi ne poštuju ovo pravilo. Zaštita svog ličnog prostora, međutim, za mnoge je bio svakodnevni posao i pre pandemije, a posebno za pripadnice lepšeg pola.

Upravo iz ovih razloga, holandska dizajnerka Anuk Vipreht stvorila je futurističku haljinu koja se širi kada vam se neko previše približi. Njena haljina pod nazivom Proximity Dress na okovratniku ima termalni senzor koji se aktivira kada neko uđe u vaš lični prostor, nakon čega se haljina širi sa strane, zahvaljujući mehanizmu u predelu kukova. Budući da je haljina napravljena od mekih materijala, ova barijera između vas i ljudi u vašoj blizini ih neće povrediti, već će im samo staviti do znanja da treba da stoje malo dalje.

Senzor na haljini ne pravi nikakve zvukove niti neželjene snimke osoba koje su vam se previše približile dok je nosite. On je, kao i materijal na haljini koji pravi distancu, napravljen uz pomoć 3D štampača. Proximity Dress još uvek se ne nalazi u slobodnoj prodaji, ali ju je njena kreatorka nosila u Majamiju prošle godine u jeku pandemije i ona tvrdi da je obavljala posao za koji je dizajnirana.

Upoznajte se više sa Anuk Vipreht i njenim zanimljivim projektima na zvaničnom veb-sajtu ove talentovane holandske dizajnerke.

Izvor: My Modern Met
Autor naslovne slike: Jeff Cacossa