Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Šta način na koji dame nose torbu govori o ličnosti?

AUTOR: CityMagazine 13 May, 2022
Šta način na koji dame nose torbu govori o ličnosti?

Postoji studija čije rezultate je objavio Readerʼs Digest, koja je posvećena našoj današnjoj temi. Prema njihovim procenama nije važno samo s koje strane nosite torbu, već i kako ćete to učiniti.

Način na koji nosite torbu puno govori o vašoj ličnosti, jer nije isto ako je nosite na ramenu, na stranu, ili u ruci. To donekle zavisi i od prilike – da li je za zabavu, poslovno izdanje ili šetnju i boravak u prirodi.

Odeća govori, i to glasno i jasno i u pogledu nečega tako jednostavnog i uobičajenog kao što je nošenje torbe na ovaj ili onaj način.

Da li ste samouvereni, nesigurni, osoba od poveranja, sumnjičavi? Spomenuta studija otkriva da postoji 7 načina nošenja torbe koji opisuju kako se osećate u tom trenutku ili kakva vam je priroda. Sigurno ćete se poistovetiti s nekolicinom, jer se mi ne osećamo uvek isto i to se odražava na način na koji nosimo ovaj neizbežan detalj.

Torba na ramenu, uz telo

Prema ovoj studiji, ovakav način nošenja torbe otkriva vašu praktičnu stranu i potrebu da vam drugi pokažu da su vredni vašeg poverenja. Ne volite da gubite vreme na sitnice i vrlo ste oprezni, zato je torba pripijena uz telo.

Jeremy Moeller

Torba na ramenu, ali je kaiš duži

Ako je ovo vaš izbor, torba je slobodnija, a vas karakteriše spontanost, bez brige o prihvatanju života onakvog kakav dolazi. Vrlo ste samouverena osoba.

Hanna Lassen

Torba preko lakta

Ovakav način nošenja torbe popularizovale su sestre Olsen i Viktorija Bekam i postao je vrlo uobičajen, iako je ponekad, zavisno od težine torbe, pomalo neudoban. Prema rezultatima istraživanja, ovakav način nošenja torbe odražava moć i sigurnost zbog toga što je stavljate ispred sebe, ali bez pokrivanja.

Hanna Lassen

Torba u ruci

Ovakav način nošenja torbe odražava sofisticiranost i pridavanje pažnje svom izgledu. Uporni ste, dobro organizovani i efikasni. To je jedan od trenutno najpopularnijih stilizovanja torbe u uličnoj modi.

Hanna Lassen

Torba u ruci ispred tela

Stručnjaci ovakav način nošenja torbe opisuju kao oblik stidljivosti i potrebe da se zaštitite. To su obično trenuci kada ne volite da budete u centru pažnje i nehotice tražite način da se prikrijete.

Edward Berthelot

Torba preko tela sa prednje strane

To je jedan od najudobnijih načina, u kome su ruke slobodne, a kretanje lakše. Ako je uvek ovako nosite, imate avanturistički duh i volite da uživate bez ometanja.

Jeremy Moeller

Torba preko tela, ali pozadi

Imate staloženu, smirenu i sabranu ličnost koja veruje drugima. Imate jasan cilj na umu, torba okrenuta pozadi govori da ne volite da brinete o stvarima koje nosite.

Christian Vierig

Ranac na jedno rame

Osobe koji nose rančeve su nezavisne i ističu slobodu kretanja, ne vole da nose torbe koje nisu komforne, već da imaju sve pri ruci. Pored toga, izdvajaju se po zaštitničkom instinktu.

Christian Vierig

Izvor: Elle España

Najčitanije

Mala količina ove namirnice dnevno smiriće vam um

Hrana koju jedemo igra važnu ulogu u funkcionisanju našeg mozga i izbor namirnica može da bude dobra osnova u brizi…

10 manje poznatih činjenica o jagodama

Maj i jun vreme su za sočne, zrele jagode. No, pored ukusa, ove bobice su dragocene i u nutritivnom pogledu,…

Ova nedelja će biti odlična za osobe ovih horoskopskih znakova

Ako ste rođeni u nekom od sledeća tri horoskopska znaka, pred vama je nedelja u kojoj možete očekivati da će…

5 karakteristika zrelih muškaraca

Zrelost ne zavisi od starosti. Većina ljudi pre ili kasnije sazri. Postavlja se pitanje, šta jednog muškarca čini zrelim? Ponudićemo…

Namirnice koje nepovoljno utiču na pamćenje

Kvalitetna ishrana sinonim je za dobro zdravlje, a još više ukoliko se pritom bavimo fizičkom aktivnošću. Zdrave namirnice ključne su…

5 najčešćih propusta majki dečaka

Svaka majka sanja o tome da u svoje dete uloži maksimum i odgaji srećnu i skladnu osobu, no ponekad takve…

Najnovije - Stil

Navike koje narušavaju kvalitet kose

Nakon posete salonu retko razmišljamo o tome da je učinak profesionalne nege sasvim moguće produžiti do narednog odlaska, a ne…

Words’N’Bags – torbe sa porukom

Ženska torba može da ponese, znaju to one koje ih nose, zaista svašta. No, uz sve to standardno (od ključeva…

Krema, losion, mleko ili ulje – šta je najbolje za negu tela?

Mnogi zanemaruju negu tela u u svakodnevnim ritualima, što nije dobro, jer su i koži tela potrebni redovna hidratacija i…

Da li su maske od bambusa zaista održive?

Lagan, otporan i fleksibilan, bambus se danas smatra ekološki održivim materijalom. Zasluga su za to, pre svega, odnosi njegova prilagodljivost…

6 trikova da vam parfem duže traje

Najpouzdanija opcija da produžite učinak parfema je da putnu verziju omiljene bočice stavite u svoju kozmetičku torbicu. Kada to nije…

Tržište second hand garderobe dostiglo vrednost od skoro 100 milijardi dolara

Globalno tržište second hand odevnih predmeta je prošle godine dostiglo vrednost od skoro 100 milijardi dolara, navodi se u velikom…