Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

PANTONE objavio koje će boje obeležiti kolekcije proleće/leto 2022

AUTOR: CityMagazine 12 Sep, 2021
PANTONE objavio koje će boje obeležiti kolekcije proleće/leto 2022

Kompanija PANTONE objavila je svoj uobičajeni godišnji izveštaj o bojama koje će biti u trendu u narednom periodu. Prema ovom izveštaju, u modnim kolekcijama proleće/leto 2022 dominiraće deset boja, a pet boja slabijeg intenziteta biće im komplementarne.

Eklektičan miks deset izabranih boja treba da nam vrati optimizam u bolje sutra nakon završetka pandemije. One su prema navodima kompanije PANTONE idealne za zabavu sa društvom i izlaske.

Topla nijansa žute, pod nazivom Daffodil, odiše srdačnošću i otvorenošću za nova iskustva, dok tamnija roze nazvana Innuendo evocira uzbudljive noćne provode, koje ćemo, nadamo se, uskoro ponovo iskusiti, bez straha od zaraze.

Tzv. osnovnu kolekciju čine ništa manje interesantne boje. Njih pet su doduše tu da naglase gorepomenutih deset, ali svakako ih možete kombinovati po vašoj želji. Naš favorit je sivkasta Perfectly Pale, koja deluje umirujuće i skladno, pa bismo je rado nosili i u solo varijanti.

Izvor: PANTONE

Nadamo se da će vam naša vest o novom PANTONE izveštaju pomoći da osmislite svoje nove odevne kombinacije za sezonu proleće/leto 2022. Jeste da nismo još pristojno zakoračili ni u jesen, ali kada je moda u pitanju, uvek sve treba unapred planirati.

Izvor: Design Taxi