Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Lavanda kao saveznik za bolji san

Eterična ulja već nekoliko godina nalaze se u centru pažnje kao delotvoran način da se opustimo. Upotreba lavande prednjači u ove svrhe i to zbog svog umirujućeg dejstva. Kako je period kome svedočimo mentalno veoma zahtevan, odlučili smo da vam predstavimo trik, koji i te kako može ublažiti nagomilani stres tokom noći. Ukoliko uveče ne možete lako da zaspite, na pravoj ste adresi…

Potpuno razumemo sve vas koji imate poteškoće da utonete u san, jer se pred sve nas postavljaju izazovi na svakodnevnom nivou. Zbog toga, pokušajte da nabavite kvalitetno eterično ulje lavande koje ćete nakapati na jastuk pre odlaska u krevet. Ono će, kako koji minut prolazi, otpuštati miris, koji opušta mišiće i snižava nivo stresa, što je od presudne važnosti. Pored toga, uz primenu ovog saveta, na jednostavan način ćete se rešiti ili ublažiti glavobolju i grčeve u vratu i ramenima.

Rezultati kliničkog ispitivanja sprovedenog za magazin The Mental Health Clinician pokazali su da eterično ulje lavande ne samo da godi organizmu, već je i lišeno škodljivih svojstava. Iako pojedinci smatraju da može dovesti do zavisnosti, te da se bez njega, kada se jednom primeni, ne može zaspati, istina je zapravo suprotna. Lavanda primenjena u ovom obliku smanjuje mogućnost anksioznih napada, bez nuspojava.

Izvor: Womenʼs Health España

Fotografije: Unsplash