Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

10 jasnih znakova da vas partner više ne voli

AUTOR: CityMagazine 13 Nov, 2021
10 jasnih znakova da vas partner više ne voli

Kako znate da li vas partner i dalje voli?

Ovo pitanje nije nimalo jednostavno, ali ćemo u ovom tekstu pokušati da vam damo približan odgovor, te skrenemo pažnju na znakove koji mogu sugerisati da je vašoj ljubavi došao kraj.

Da vas partner/ka i dalje voli i da je zaljubljen/a u vas znaćete po malim znacima pažnje. Kada vas nakon povratka sa posla sačeka romantična večera, kada vas pita kako ste proveli dan ili šta biste želeli da radite za vikend…

Ipak, ako su se emocije ohladile, partner/ka neće sa vama deliti svoje planove, neće otkrivati šta radi, kuda ide, neće pokazivati interesovanje za vaše dobro i skrivaće stvari od vas… Naravno da se stvari i navike menjaju u dugim vezama, te ne može sve biti jednako romantično i uzbudljivo kao na početku veze ili braka, ali neke stvari će vam odmah sugerisati da je došlo do promene u vašem odnosu i da nešto nije u redu. U nastavku otkrijte 10 znakova da vas partner/ka više ne voli (iz iskustva savetnika za parove).

Foto: Unsplash

1. On/a zahteva sve više vremena i prostora za sebe

Osećate se kao da vas izbegava. Možda neće doći kući posle posla ili uvek ima neke drugačije planove za vikend. Ipak, bez obzira koje izgovore koristi, sve je teže povezati se s njim/njom.

2. Prestao/la je da se trudi i radi stvari za vas

Ipak, i kada obeća da će vam pomoći ili učiniti nešto za vas, nikada to zaista ne uradi. Emocionalno se potpuno povlači.

3. Kada govori o vašoj vezi, to zvuči beznadežno i negativno

Kada vas partner/ka voli, trudiće se da poboljša stvari u vezi kada se pojavi problem. No, kako se hladi, taj ton se menja. Često će se zapitati da li je veza uopšte vredna truda, ili će jednostavno reći da više nije srećan/na.

4. Komunikacija je napetija ili više ne postoji

Nekada je bio/bila koketan/na i pričljiv/a, sada je povučen/a i razgovori su kratki.

5. Način na koji se nosi sa konfliktima se promenio

Svaki par rešava sukobe na svoj način. Neki parovi su kao psi i mačke, drugi se ponašaju mirno i trezveno. Kako se ljubav hladi, tako se hladi i želja za upravljanjem konfliktom. Ili potpuno prestane da se svađa, ili će tražiti svađe tamo gde ih nema – i to postaje razlog zašto mora da bude sam/a.

Foto: Unsplash

6. Nije mu/joj više do povezivanja

Znate kada pokušavate da se povežete tokom dana. Kada flertujete sa njim/njom, pošaljete mu/joj poruku ili zabavan video, upućujete mu/joj određeni pogled ili pružate dodir. Stručnjaci ne preporučuju da brojite koliko puta vas je partner/ka ignorisao/la. Ali ako se to dešava redovno, to je najverovatnije znak da su se emocije ohladile.

7. Nema više fizičke bliskosti

Naravno, postoji mnogo razloga koji mogu dovesti do manje aktivnog i uzbudljivog seksualnog života. Međutim, ako osećate da je strast potpuno zamrla, a partner/ka nije zainteresovan/a da je oživi – možda se emocije hlade ili su prešle u „cimersku” vezu.

8. Postao/la je neobično zaštitnički nastrojen/a prema svom telefonu

Kada ste razdvojeni, on/a retko komunicira sa vama, a kada ste zajedno, on/a je zalepljen/a za telefon. Možda zato što ne želi da se suoči sa vama. Međutim, ako u njegovom/njenom životu postoji druga osoba, on/a će biti posebno zaštitnički nastrojen/a prema telefonu.

9. Više ne komunicira sa vama

Komunikacija je potpuno zamrla. On/a više ne deli svoje misli i osećanja sa vama kao što je to nekada činio/la. Ipak, ako ne razgovarate o situaciji, kasnije ćete zažaliti.

10. Otvoreno kaže da više ne oseća emocije prema vama

Možda je emocionalno i fizički udaljen/a, ali najveći pokazatelj da vas više ne voli je, naravno, ako vam to iskreno kaže. Ako se to dogodi, nemojte misliti da izmišlja. Vi ste sa osobom koja vas više ne voli onako kako vas je nekada volela i vreme je da krenete dalje.

Izvor: Aktivni Si

Naslovna fotografija: Unsplash

Najčitanije

Ovo je najgore piće za jetru

Jetra filtrira štetne materije iz tela i zato je nužno brinuti o njenom zdravlju. Kad se govori o oštećenju jetre,…

Da li testeninu nakon kuvanja jednostavno iscedite u sudoperi? Pogledajte zašto to nikada ne bi trebalo da radite!

Špagete sa sosom od mesa, pasta karbonara, fetučini sa rikotom i spanaćem, testenine sa jajima i slaninom, tunjevina ili testenina…

Zašto nikada ne bi trebalo da pijemo rakiju pre jela?

Popiti čašicu ili dve rakije pre jela čest je običaj kod kuće ili u restoranu, ali ta navika ne otvara…

7 odevnih predmeta u koje vredi uložiti novac dok su na popustu

Crna nedelja prilika je da se po povoljnijim cenama pripremimo za predstojeće praznike, i tako obradujemo sebe i najbliže. Mnogi…

Kraljica Leticija jednim detaljem pobrala sve simpatije

Zvanična poseta španske kraljevske porodice Švedskoj još jedna je prilika da uživamo u modnim izdanjima dame iz naslova. Iako je…

Jedan od najpopularnijih glumaca današnjice želi da bude sledeći Džejms Bond

I pre nego što smo peti i poslednji put gledali Danijela Krejga u ulozi Džejmsa Bonda u filmu Nije vreme…

Najnovije - Zdravlje

5 načina da se oslobodite potrebe za poređenjem sa drugima

Uvek možemo pronaći nekog kome bolje ide u životu nego nama, ko je bogatiji i bolje izgleda od nas. Postavlja…

Sedam koraka za planiranje umerenih obroka u okviru budžeta

Koji je najbolji način da uštedite novac u prodavnici i vreme u kuhinji? Planiranje obroka, naravno. Za lakše savladavanje ove…

Šta je šumsko kupanje i kako vam može pomoći?

Praksa koju vam danas predstavljamo potiče iz Japana, a ima za cilj fizički i mentalni detoks, kroz povezivanje sa prirodom…

Ove namirnice su jeftine i zdrave i treba ih jesti svakodnevno

Da, imate ih u svom frižideru! One se bore protiv bolesti, poboljšavaju funkciju imuniteta, poboljšavaju raspoloženje i podstiču gubitak težine.…

Šta kad je tuga duga?

U reč „život” upletena je neizostavno i „tuga”. Iako bolna, ona može biti inspirativna i pokretač promena, jer kako je…

Ovo su znaci da ste zavisni od kofeina

Zavisnost od kafe je sve češći problem u razvijenom svetu. Pored uživanja u samom ukusu i mirisu kafe, ona nam…