Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Konačno imamo odgovor na pitanje zašto žene kasne

AUTOR: CityMagazine 29 May, 2021
Konačno imamo odgovor na pitanje zašto žene kasne

Ukoliko ste se bar jednom zamislili nad pitanjem iz naslova, znajte da postoji racionalno objašnjenje za to. Iako drugarice i momci nemaju baš uvek razumevanja za manjak garderobe, temeljno šminkanje i lak za nokte koji se sporo suši, što između ostalog prouzrokuje kašnjenje, ženama je često to u krvi. Postoje one dame koje će pomeriti sastanak makar i pet minuta kasnije, jer osećaju da tako treba.

Duhoviti su načini da se to izrazi, od „samo još dva minuta i spremna sam”, zatim onog „samo još da se našminkam”, a i dalje je u tuš kabini, te „samo da se obujem i stižem”, a dobitna kombinacija nije ni na vidiku. Ovakvo ponašanje najčešće prouzrokuje ljutnju, a da li ima potrebe za tim otkrijte u redovima koji slede.

1. Pogrešna procena vremena

Nije redak slučaj da počnemo da se spremamo kasno, jer imamo utisak da ćemo sve stići na vreme. Ipak, mali procenat dama iz trke sa vremenom izađe kao pobednik. Po pravilu, procena ovog tipa nam ne ide od ruke, i to treba sebi da priznamo. Mada, uvek postoji poneki izuzetak.

2. Neusklađivanje sa satnicom

Prema istraživanju koje je sproveo The Journal of Psychology, žene nisu blagonaklone prema krutom rasporedu aktivnosti, jer im to stvara pritisak. Stoga, ako ste u poziciji onoga ko čeka, trudite se da ne požurujete damu, jer to samo stvara kontraefekat.

Getty images

3. Više garderobe

Pantalone ili suknja, košulja ili top, neka su od pitanja koja se pred nas postavljaju kada se pripremamo za izlazak. Mogućnost kombinovanja različitih komada, koji idu jedni uz druge, ne poznaje granice. Rasplet isprobavanja je gubljenje svesti o vremenu, pa je jedino rešenje planiranje unapred.

4. Šminkanje

Dragi muškarci, možda nas razumete kada vam kažemo da nije jednostavno naneti šminku, a da krajnji rezultat bude zadovoljavajući. Trenutak nepažnje može dovesti do razmazivanja, što znači da je svaki minut dragocen. U najboljem slučaju potrebno nam je dovoljno vremena da ne povučemo pogrešan potez, u najgorem možda i duplo više da štetu saniramo.

5. Ključevi u pogrešnoj torbi

Mi često imamo naviku da menjamo torbe, pa samim tim premeštamo i sve što se u njima nalazi: novčanik, ključeve, maramice, telefon… Usput, neki od predmeta ume da se zagubi, što shvatimo u trenutku kada treba da krenemo. Najčešće su to upravo ključevi od stana ili kola, što dovodi do poznate rečenice – Kasnim!

Izvor: Grazia Italia

Naslovna fotografija: James Devaney/Getty Images