Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Saznajte sve o hit metodi 369 za postizanje ciljeva

AUTOR: CityMagazine 11 Oct, 2021
Saznajte sve o hit metodi 369 za postizanje ciljeva

Ukoliko deo dana provodite na društvenim mrežama Tik Tok i Instagram velike su šanse da ste već čuli za trend iz naslova. Iako je reč o metodi manifestiranja koja postoji dugi niz godina, tek sada je dospela u centar pažnje, a više detalja otkrijte u nastavku.

Šta je manifestacija?

Ingrid Asoni, osnivačica stranice Conciously Connected, poručuje da je reč o negovanju opipljive misli, kroz veru, stav, nameru i određenu akciju. Postoji uvreženo mišljenje da je dovoljno nešto želeti, međutim to nije istina, već je potrebno nešto preduzeti u tu svrhu. Stoga, možemo reći da je u pitanju konkretno stremljenje ka snu koji bismo želeli da ostvarimo, ne tek puka magija. Pozitivne misli nas samo mogu usmeriti na tom putu.

Metoda 369

U suštini, ideja je da cilj koji pred sebe postavljamo zapisujemo: 3 puta ujutru, zatim 6 puta po podne i, naposletku, 9 puta u večernjim satima. Ovu praksu potrebno je primenjivati 45 dana uzastopno, i to klasičnim putem, koristeći papir i olovku, a ne uređaje na kojima se kuca. Preporučuje se da misao stane u najviše dve kraće rečenice, odnosno u 17 sekundi. Naime, toliko vremena je našem mozgu potrebno da se fokusira na našu ideju. Ovde naglašavamo i to da je važno da tokom prepisivanja šaljemo pozitivne vibracije, i istinski poverujemo da je sadržaj ostvarljiv.

Reč stručnjaka

Mišljenja o delotvornosti ove metode su podeljena, ali svakako ona ne može škoditi, već naprotiv pomoći na putu ličnog razvoja. Uvek je bolje razmišljati u pravcu rešenja, nego se vrteti ukrug bez jasnog cilja. Rezultati vas mogu prijatno iznenaditi.

Izvor: Grazia Italia

Fotografije iz naslovnog kolaža: Unsplash

Najčitanije

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Kikiriki, semenke, sport za zube: Ne skidaj delove, pucaću!

Juče sam, izašavši iz kuće, videla jedan prizor koji mi je uveselio čitav dan. Sasvim običan prizor, reklo bi se.…

Najnovije - Zdravlje

5 razloga zašto slušamo muziku

Muzika je jedno od najvećih zadovoljstava u životu mnogih od nas. Ona pozitivno utiče na naše raspoloženje i motivaciju i…

5 retkih fizičkih karakteristika koje vas čine posebnim

Svaka osoba je jedinstvena. Mada svi imamo određene zajedničke karakteristike koje nas čine ljudima, fizički razlike između nas su neupitne.…

Istraživači otkrili idealno vreme za trening u večernjim časovima

Opšte je poznato da kada smo fizički aktivni u toku dana, lakše zaspimo. U fokusu jedne nove naučne studije upravo…