• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Tri recepta za nešto drugačiji pesto sos

Tri recepta za nešto drugačiji pesto sos

Isidora Spasić
24.01.2019. 3 min Recepti

Piše: Isidora Spasić

Pesto od spanaća i oraha

Ovaj jednostavan pesto brzo se sprema i osvežava svako jelo. Ako niste ljubitelj belog luka, jednostavno ga izostavite iz recepta. Parmezan možete zameniti i nekim drugim sirom, na primer belim kozjim, a za slučaj da ste vegetarijanac ili vegan, u potpunosti izbacite sir.

(foto izvor: www.mariahspleasingplates.com)
(foto izvor: www.mariahspleasingplates.com)

Sastojci

4 šolje mladog (baby) spanaća
1 čen belog luka
3 kašičice oraha
2 kašičice soka od limuna
¼ šolje narendanog parmezana
¼ šolje + 2 kašičice ekstra devičanskog maslinovog ulja
so i biber po ukusu

Priprema

Prvo tostirajte orahe u tiganju bez ulja, ili ih ispecite u rerni, kako bi postali topli i tako pustili svoj miris i intenzivni ukus. Nakon toga izgnječite ili sitno iseckajte čen belog luka. Sada u blender, ili seckalicu za hranu, ubacite spanać, beli luk, orahe, sok od limuna i parmezan. Dok se sastojci seckaju postepeno dodajte ¼ šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja. Probajte vaš pesto, dodajte so i biber po ukusu, i još 2 kašičice ekstra devičanskog maslinovog ulja ako želite da bude ređi. Izblendirajte još jedanput, i pesto je spreman.

(foto izvor: www.mysequinedlife.com)
(foto izvor: www.mysequinedlife.com)

Pesto od graška, rukole i pistaća

Istina je da ovaj pesto zahteva nešto dužu pripremu, ali strpljenje i ulaganje vremena uvek se isplate. Ovoga puta parmezan je zamenjen mocarelom kako bi se dobio blaži ukus i kremastija tekstura pesta. Vi, naravno, možete izbaciti sir ukoliko iz bilo kog razloga ne konzumirate mlečne proizvode.

(foto izvor: www.peasandcrayons.com)
(foto izvor: www.peasandcrayons.com)

Sastojci

1 šolja rukole
¾ šolje smrznutog graška
25 pistaća bez ljuske
1 čen belog luka
½ kugle mocarela sira
3 kašičice ekstra devičanskog maslinovog ulja
so i biber po ukusu

Priprema

Skuvajte grašak prateći uputstvo na pakovanju. Iseckajte ili izdrobite beli luk, pa ga blago propržite na 3 kašičice ekstra devičanskog maslinovog ulja. U blender ili multipraktik ubacite rukolu, skuvani grašak, pistaće, beli luk sa maslinovim uljem i mocarelu iseckanu na komadiće. Pošto se dobije željena konzistencija, dodajte so i biber po ukusu, te još ekstra devičanskog maslinovog ulja ako želite ne tako gust pesto.

(foto izvor: www.ful-filled.com)
(foto izvor: www.ful-filled.com)

Crveni pesto

Sušeni paradajz i pečena crvena paprika, u kombinaciji sa bademima, maslinkama i začinima, kreiraće savršeni balans ukusa. Kao što ste mogli da primetite, ovde nema sira, pa je recept pogodan za sve vegane.

(foto izvor: www.teaandmangoes.com)
(foto izvor: www.teaandmangoes.com)

Sastojci

10 sušenih paradajza iz ulja
1 crvena pečena paprika
10 crnih maslinki
½ šolje blanširanih badema
1 šolja ekstra devičanskog maslinovog ulja
2 čena belog luka
2 kašičice iseckanog ruzmarina
2 kašičice balzamiko sirćeta
½ kašičice žutog šećera
½ kašičice peperonćina
so i biber po ukusu

Priprema

Sve gore navedene sastojke ubacite u blender i dobro sameljite. Probajte, pa ako je potrebno dodajte još soli i bibera.

(foto izvor: www.crazyvegankitchen.com)
(foto izvor: www.crazyvegankitchen.com)

Oznake:

hranakuvanjepesto sospredlozirecepti

Podeli

Zaprati Autor

Isidora Spasić

Diplomirani scenograf i kostimograf sa pločnika Milana. Slobodni umetnik i kulturni radnik na kaldrmama Beograda. Voli da joj štikle odjekuju u oba grada.

Ostali članci

Prethodni

Najbolji praznični detoks koktel

3 koktela idealna za Dan zaljubljenih
Sledeći

3 koktela idealna za Dan zaljubljenih

Sledeći
3 koktela idealna za Dan zaljubljenih
31.01.2019.

3 koktela idealna za Dan zaljubljenih

Prethodni
07.01.2019.

Najbolji praznični detoks koktel

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    vruć vetar
    “Vruć vetar” bez Čkalje i Ljubiše Samardžića danas je nezamisliv, a evo ko je trebalo da bude u njihovim ulogama
    CityMagazine
    "Ko ne ume da razume, evo ide siže": Hit iz 90-ih, iz kog su izbačeni političari, a ostao je Berček, koji ako ne znate, propuštate mnogo
    “Ko ne ume da razume, evo ide siže”: Hit iz 90-ih, iz kog su izbačeni političari, a ostao je Berček, koji ako ne znate, propuštate mnogo
    CityMagazine
    Božić
    Ceo svet svakog Božića sluša ovu pesmu koju u Srbiji niko nije čuo: Potvrda da ljudskost opstaje
    CityMagazine
    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine
    "Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    “Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖