• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Tri recepta za nešto drugačiji pesto sos

Isidora Spasić
24.01.2019. 3 Mins Read Recepti

Piše: Isidora Spasić

Pesto od spanaća i oraha

Ovaj jednostavan pesto brzo se sprema i osvežava svako jelo. Ako niste ljubitelj belog luka, jednostavno ga izostavite iz recepta. Parmezan možete zameniti i nekim drugim sirom, na primer belim kozjim, a za slučaj da ste vegetarijanac ili vegan, u potpunosti izbacite sir.

Povezani članci

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Način kako da spremimo pasulj brže, a da ne nadima je jednostavan, a „tajni sastojak“ ima svako kod kuće

(foto izvor: www.mariahspleasingplates.com)
(foto izvor: www.mariahspleasingplates.com)

Sastojci

4 šolje mladog (baby) spanaća
1 čen belog luka
3 kašičice oraha
2 kašičice soka od limuna
¼ šolje narendanog parmezana
¼ šolje + 2 kašičice ekstra devičanskog maslinovog ulja
so i biber po ukusu

Priprema

Prvo tostirajte orahe u tiganju bez ulja, ili ih ispecite u rerni, kako bi postali topli i tako pustili svoj miris i intenzivni ukus. Nakon toga izgnječite ili sitno iseckajte čen belog luka. Sada u blender, ili seckalicu za hranu, ubacite spanać, beli luk, orahe, sok od limuna i parmezan. Dok se sastojci seckaju postepeno dodajte ¼ šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja. Probajte vaš pesto, dodajte so i biber po ukusu, i još 2 kašičice ekstra devičanskog maslinovog ulja ako želite da bude ređi. Izblendirajte još jedanput, i pesto je spreman.

(foto izvor: www.mysequinedlife.com)
(foto izvor: www.mysequinedlife.com)

Pesto od graška, rukole i pistaća

Istina je da ovaj pesto zahteva nešto dužu pripremu, ali strpljenje i ulaganje vremena uvek se isplate. Ovoga puta parmezan je zamenjen mocarelom kako bi se dobio blaži ukus i kremastija tekstura pesta. Vi, naravno, možete izbaciti sir ukoliko iz bilo kog razloga ne konzumirate mlečne proizvode.

(foto izvor: www.peasandcrayons.com)
(foto izvor: www.peasandcrayons.com)

Sastojci

1 šolja rukole
¾ šolje smrznutog graška
25 pistaća bez ljuske
1 čen belog luka
½ kugle mocarela sira
3 kašičice ekstra devičanskog maslinovog ulja
so i biber po ukusu

Priprema

Skuvajte grašak prateći uputstvo na pakovanju. Iseckajte ili izdrobite beli luk, pa ga blago propržite na 3 kašičice ekstra devičanskog maslinovog ulja. U blender ili multipraktik ubacite rukolu, skuvani grašak, pistaće, beli luk sa maslinovim uljem i mocarelu iseckanu na komadiće. Pošto se dobije željena konzistencija, dodajte so i biber po ukusu, te još ekstra devičanskog maslinovog ulja ako želite ne tako gust pesto.

(foto izvor: www.ful-filled.com)
(foto izvor: www.ful-filled.com)

Crveni pesto

Sušeni paradajz i pečena crvena paprika, u kombinaciji sa bademima, maslinkama i začinima, kreiraće savršeni balans ukusa. Kao što ste mogli da primetite, ovde nema sira, pa je recept pogodan za sve vegane.

(foto izvor: www.teaandmangoes.com)
(foto izvor: www.teaandmangoes.com)

Sastojci

10 sušenih paradajza iz ulja
1 crvena pečena paprika
10 crnih maslinki
½ šolje blanširanih badema
1 šolja ekstra devičanskog maslinovog ulja
2 čena belog luka
2 kašičice iseckanog ruzmarina
2 kašičice balzamiko sirćeta
½ kašičice žutog šećera
½ kašičice peperonćina
so i biber po ukusu

Priprema

Sve gore navedene sastojke ubacite u blender i dobro sameljite. Probajte, pa ako je potrebno dodajte još soli i bibera.

(foto izvor: www.crazyvegankitchen.com)
(foto izvor: www.crazyvegankitchen.com)

Tags:

hranakuvanjepesto sospredlozirecepti

Povezani članci

Dva recepta sa piletinom: Musaka i punjeni batak za uživanje

Mišelin vodič za Beograd predstavlja 17 restorana u svom novom izboru za 2023. godinu

Share Article

Follow Me Written By

Isidora Spasić

Diplomirani scenograf i kostimograf sa pločnika Milana. Slobodni umetnik i kulturni radnik na kaldrmama Beograda. Voli da joj štikle odjekuju u oba grada.

Ostali članci

Previous

Najbolji praznični detoks koktel

Next

3 koktela idealna za Dan zaljubljenih

Next
31.01.2019.

3 koktela idealna za Dan zaljubljenih

Previews
07.01.2019.

Najbolji praznični detoks koktel

Najnovije

idjshow
IDJShow na TV Nova nastavlja da obara rekorde: Još veća gledanost, sjajni kandidati i 13. mesto na YouTube trendingu za samo 12h
CityMagazine
„Ovo je bilo zastrašujuće, hvala“: Špica za „Prijatelje“ u kojoj će posebno uživati fanovi horora
CityMagazine
Ovaj glumac je trebalo da izađe na megdan Hitu Ledžeru: Scenarista Betmena otkrio koga je želeo u glavnoj ulozi
CityMagazine
„U ime naroda i nove priče“ Miodraga Majića u prodaji
CityMagazine
Ivan Ivanović večeras otvara novu sezonu: Gost premijerne epizode Erin Brokovič, žena čija priča je inspirisala Holivud
Promo

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖