Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Najbolji praznični detoks koktel

Ovih dana uveliko uživamo u prazničnoj trpezi… Red slanog, red slatkog, pa sve iz početka, jer kad je bal nek’ je maskenbal! Praznici jesu period godine kada se treba malo opustiti, dozvoliti sebi koju kaloriju i čašicu više, ali ne treba preterivati. Ukoliko do toga ipak dođe, bitno je znati da postoji rešenje. Očaravajući detoks koktel je sve što vam je potrebno!

Osim što je vrlo delotvoran, on je i jako ukusan. Kremaste teksture, prijatnog, osvežavajućeg ukusa i pun hranljivih sastojaka, ovaj napitak vratiće vašem organizmu energiju i oporaviti ga nakon celonoćnog ludog provoda. U pitanju je koktel koji je osmislio Angel Aruanada, najbolji barmen iz Španije koji je tu počasnu titulu osvojio na svetskom takmičenju barmena 2017. Dakle, reč je o profesionalcu koji zna šta radi, te nema razloga da sumnjamo u učinkovitost ovog napitka.

Angel Aruanda sa svojim koktelom

Angel Aruanda sa svojim koktelom

Arunada je svoj koktel nazvao Božićni doručak, mada se on može konzumirati i nakon Nove godine, venčanja ili bilo kog drugog slavlja. Zahvaljujući niskom procentu alkohola, te blagotvornim sastojcima kao što su neodoljivi pistaći, ovaj koktel spada u kategoriju sve popularnijih zdravih koktela.

Potrebno je (za sok):

3 jabuke

½ krastavca

malo svežeg đumbira

100 g oljuštenih pistaća

Potrebno je (za drugi deo, na 100 ml soka):

20 ml džina

30 ml vermuta

1 kašika marmelade od šumskog voća

10 ml soka od limete

Ukusno, zdravo i regenerišuće

Ukusno, zdravo i regenerišuće

Priprema:

Najpre u sokovniku napravite sok od jabuke, krastavca i đumbira, pa kada je gotov u njega dodajte pistaće i sve zajedno izmiksajte ručnim blenderom ili štapnim mikserom.

Sledeći korak podrazumeva da na svakih 100 ml soka, dodate 20 ml džina, 30 ml vermuta, kašiku marmelade i 10 ml soka od limete, pa sve sipajte u šejker u koji ste dodali kockice leda.

Sipajte u čaše za koktel koje ste prethodno rashladili i uživajte. Ovaj koktel odličan je i kao aperitiv, te ako evenutalno kuburite sa apetitom ovih dana, on je sjajno rešenje. Živeli!

Najčitanije

Jedan od najpopularnijih glumaca današnjice želi da bude sledeći Džejms Bond

I pre nego što smo peti i poslednji put gledali Danijela Krejga u ulozi Džejmsa Bonda u filmu Nije vreme…

Ovo je 7 kozmetičkih proizvoda koje bi svaka žena posle 40. godine trebalo da koristi

Različiti periodi života zahtevaju različite kozmetičke proizvode. Bilo da je u pitanju omiljeni ruž za usne koji će vašem licu…

3 loše navike koje imaju inteligentne osobe

Oko sebe ostavljate nered i puno psujete? Verovatno ste ceo život bili osuđivani zbog ovih loših navika, ali studije su…

Nova južnokorejska serija za jedan dan postala popularnija od serije „Squid Game“

Izgleda da je svet željan južnokorejskih serija, a Netflix i te kako ima nameru da to iskoristi. Naime, samo 24…

5 znakova da ne volite sebe dovoljno

Jedno je reći da volite sebe i da vodite računa o svom emotivnom, mentalnom i fizičkom zdravlju, a drugo je…

Ove upečatljive fotografije iz Poljske otkrivaju kako je izgledao život iza Gvozdene zavese tokom ’80-ih

Početkom osamdesetih godina prošlog veka, kada su Varšava i Gdanjsk bili centar veliki političkih previranja u Poljskoj, francuski fotograf Bruno…

Najnovije - Gastro

Da li testeninu nakon kuvanja jednostavno iscedite u sudoperi? Pogledajte zašto to nikada ne bi trebalo da radite!

Špagete sa sosom od mesa, pasta karbonara, fetučini sa rikotom i spanaćem, testenine sa jajima i slaninom, tunjevina ili testenina…

Retro kuhinja: „Jansenova napast“

Zvuči čudno i neobično, ali je veoma jednostavno, i – više je nego ukusno, posebno za hladne dane! Jelo potiče…

Vijetnamske prolećne rolnice: Predjelo koje će uneti osveženje na slavsku trpezu

Ukoliko želite da zaobiđete tradicionalna slavska jela, koja su „već viđena‟, a uz to i komplikovana za spremanje, predlažemo predjelo…

Tematski gastro događaji na donjem Dorćolu

U Beogradu na donjem Dorćolu otvoren je Belgrade Kitchen Party – novi koncept prostora industrijskog dizajna osmišljen da i u…

Slavski pokloni – tradicija na nov način

Ukrasna kesa za vino, vino, kafa i bombonjera na rafu blizu kase najavljuju sezonu slava. Pokloni su vid zahvalnosti za…

5 jednostavnih recepata za grickalice bez griže savesti

Da li je jedina stvar kojoj se radujete u poslednje vreme noćna poseta frižideru? Da li volite da grickate kasno…