Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Najbolji praznični detoks koktel

Ovih dana uveliko uživamo u prazničnoj trpezi… Red slanog, red slatkog, pa sve iz početka, jer kad je bal nek’ je maskenbal! Praznici jesu period godine kada se treba malo opustiti, dozvoliti sebi koju kaloriju i čašicu više, ali ne treba preterivati. Ukoliko do toga ipak dođe, bitno je znati da postoji rešenje. Očaravajući detoks koktel je sve što vam je potrebno!

Osim što je vrlo delotvoran, on je i jako ukusan. Kremaste teksture, prijatnog, osvežavajućeg ukusa i pun hranljivih sastojaka, ovaj napitak vratiće vašem organizmu energiju i oporaviti ga nakon celonoćnog ludog provoda. U pitanju je koktel koji je osmislio Angel Aruanada, najbolji barmen iz Španije koji je tu počasnu titulu osvojio na svetskom takmičenju barmena 2017. Dakle, reč je o profesionalcu koji zna šta radi, te nema razloga da sumnjamo u učinkovitost ovog napitka.

Angel Aruanda sa svojim koktelom

Angel Aruanda sa svojim koktelom

Arunada je svoj koktel nazvao Božićni doručak, mada se on može konzumirati i nakon Nove godine, venčanja ili bilo kog drugog slavlja. Zahvaljujući niskom procentu alkohola, te blagotvornim sastojcima kao što su neodoljivi pistaći, ovaj koktel spada u kategoriju sve popularnijih zdravih koktela.

Potrebno je (za sok):

3 jabuke

½ krastavca

malo svežeg đumbira

100 g oljuštenih pistaća

Potrebno je (za drugi deo, na 100 ml soka):

20 ml džina

30 ml vermuta

1 kašika marmelade od šumskog voća

10 ml soka od limete

Ukusno, zdravo i regenerišuće

Ukusno, zdravo i regenerišuće

Priprema:

Najpre u sokovniku napravite sok od jabuke, krastavca i đumbira, pa kada je gotov u njega dodajte pistaće i sve zajedno izmiksajte ručnim blenderom ili štapnim mikserom.

Sledeći korak podrazumeva da na svakih 100 ml soka, dodate 20 ml džina, 30 ml vermuta, kašiku marmelade i 10 ml soka od limete, pa sve sipajte u šejker u koji ste dodali kockice leda.

Sipajte u čaše za koktel koje ste prethodno rashladili i uživajte. Ovaj koktel odličan je i kao aperitiv, te ako evenutalno kuburite sa apetitom ovih dana, on je sjajno rešenje. Živeli!

Najčitanije

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Maslac, margarin ili gi puter? Evo koji je najzdraviji

Ljudi se često pitaju da li je za zdravlje bolja opcija maslac ili margarin. Da je to sve češća briga…

Koji čaj je savršen za svaki horoskopski znak?

Sledeći put kada budete birali između čajeva i ne možete da se odlučite koji vam se više pije, možda bi…

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Šer (76) u odelu od lateksa izašla na pistu i triput mlađe manekenke poslala kući

Malo je modnih revija zbog kojih bi Šer – da, ta Šer – ustala iz kreveta, ali Balmain spektakl u…

Najnovije - Gastro

Kako da zamrznete krompir a da sačuva teksturu i ukus

Ako su nas majke nešto učile, to je da krompir ne može u zamrzivač. A danas u marketima masa proizvoda…

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…