• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne

Otkrivamo vam recept za Božićni kolač (Milibrot)

CityMagazine
05.01.2019. 1 min Recepti

A za to nam služe hlebovi i kolači koji ne bi bili tako ukusni bez nekih obaveznih sastojaka, u koje svakako spada i President maslac koji dolazi iz Francuske, zemlje poznate po divnim i ukusnim pecivima. President maslac daće prefinjen ukus i svilenkastu teksturu vašem kolaču, a može vam i pomoći da svaku ideju sprovedete u delo u stilu najvećih majstora kuhinje kako bi uživanje bilo potpuno.

Potrebni sastojci

500 g brašna

300 g omiljenog suvog voća (rozine, smokve, urme…)

100 g oraha, lešnika, badema (po ukusu)

300 g president maslaca

200 ml mleka

200 g šećera u prahu

50 ml ruma

štap vanile (može i ekstrakt)

1 kesica suvog kvasca

prstohvat soli

Način pripreme

Voće sitno iseckati i preliti rumom. U toplo mleko dodajte dve supene kašike brašna, kvasac i pola potrebnog šećera i ostavite na toplom dok kvasac ne naraste. U preostalo brašno dodajte so, a zatim sipajte mleko sa kvascem i maslac u komadićima. Mesite dok ne dobijete glatku masu, dodajte iseckane orašaste plodove i oceđeno suvo voće. Formirajte loptu i ostavite testo da naraste. Kada udvostruči veličinu, premesite ga, oblikujte kako želite, ko je vešt može da napravi i pletenice i stavite testo u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom. Ostavite da nadođe još jedan sat. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Gotov Božićni kolač premažite rastopljenim maslacem dok je još topao i pospite prah šećerom.

Oznake:

božićkolačipraznična trpeza

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Prethodni

Šta uraditi sa ostacima praznične trpeze?

Sledeći

Najbolji praznični detoks koktel

Sledeći
07.01.2019.

Najbolji praznični detoks koktel

Prethodni
03.01.2019.

Šta uraditi sa ostacima praznične trpeze?

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Bob Geldof: Hrabro irsko srce, lice starozavetnog proroka, energija mladića
    Bob Geldof: Hrabro irsko srce, lice starozavetnog proroka, energija mladića
    CityMagazine
    EXIT otvoren uz "Freed from Desire" i snažnu poruku Gale: "Pumpaj bre!"
    EXIT otvoren uz “Freed from Desire” i snažnu poruku Gale: “Pumpaj bre!”
    CityMagazine
    Supermen
    Gledao sam novog Supermena, i postoji jedan detalj koji se Srbima možda neće dopasti
    Miloš Dašić
    Mladi napravili listu za MMF: Zapamtite ova imena, njihovo vreme tek dolazi
    Mladi napravili listu za MMF: Zapamtite ova imena, njihovo vreme tek dolazi
    CityMagazine
    Tymock
    DA SE P(L)OČASTIMO: Poezija je rokenrol, a Tymock ima jedno od najoriginalnijih izdanja godine
    Miloš Dašić

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖