• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne

Šta uraditi sa ostacima praznične trpeze?

CityMagazine
03.01.2019. 2 min Recepti

Reč je o vrlo jednostavnim idejama koje ne zahtevaju mnogo truda, a garantuju sjajan rezultat. Ostaci lososa, pečenog pileta, ili pak izvetreli šampanjac, mogu se i te kako lepo iskoristiti tako da ništa ne bacite, a opet imate ukusan obrok koji će voleti svi vaši ukućani.

Šta uraditi sa ostacima pečenog pileta ili ćurke?

Od ostataka pečenog pileta možete napraviti pravu gozbu
Od ostataka pečenog pileta možete napraviti pravu gozbu

Napravite ćufte:

Iseckajte meso, pa ga pomešajte sa jajetom, prezlom, začinskim biljem, seckanim orasima (ili bademima, lešnicima), te formirajte loptice, uvaljajte ih u prezlu i pržite u dubokom ulju. Poslužite uz salatu, pire krompir ili grilovano povrće.

*Druga varijanta je da pripremljene ćufte umesto prženja skuvate u paradajz sosu i poslužite uz pastu ili pirinač.

Napravite ukusnu obrok-salatu:

Iseckanom mesu dodajte svež praziluk, pečeni ili kuvani krompir, brokoli pripremljen na pari, malo senfa, vinsko sirće, kapar i maslinovo ulje. Sve dobro promešajte i vaša obrok-salata je spremna!

Napravite egzotični kari:

U zagrejan tiganj dodajte sitno iseckan đumbir, crni i beli luk, pa malo propržite. Dodajte sitno iseckano pileće ili ćureće meso, pa pržite dok meso ne dobije finu zlatnu boju. Kada je meso gotovo, dodajte nekoliko kašika kokosovog mleka, malo korijandera i narendanu koru limuna i još malo krčkajte da se sjedine svi ukusi. Poslužite uz bareni pirinač ili pita hleb i svežu salatu.

Šta uraditi sa ostacima dimljenog lososa?

Ostaci dimljenog lososa odlični su za delikatesne zalogaje
Ostaci dimljenog lososa odlični su za delikatesne zalogaje

Napravite ukusnu paštetu:

Fino isitnite komade lososa, pa ih pomešajte sa vlašcem, zelenom jabukom koja je isečena na sitne kockice, malo maslinovog ulja, nekoliko kašika jogurta, malo limunove kore i nekoliko kapi limunovog soka. Namažite paštetu na tost ili poslužite uz jabuke pripremljene na pari.

Napravite sočne slane kolačiće:

Isitnjenim komadićima lososa dodajte umućena jaja, pavlaku, iseckano začinsko bilje, pa smesu preručite u kalup za kolače ili mafine. Pecite na 200° C oko 15 do 20 minuta. Poslužite uz salatu.

Napravite delikatesni namaz:

Komadiće lososa pomešajte sa nekim finim krem sirom, dodajte malo limunove korice, biber i muskatni oraščić. Sve lepo sjedinite kako biste dobili homogenu masu, pa njom premažite prepečeni tost hleb i poslužite uz salatu.

Šta uraditi sa ostatkom izvetrelog šampanjca:

Šampanjac je odličan spoj sa egzotičnim poslasticama
Šampanjac je odličan spoj sa egzotičnim poslasticama

Napravite ukusni sorbe:

Pomešajte šampanjac sa voćnim sirupom, pa ostavite u zamrzivaču minimum dva sata da se dobro stegne. Poslužite uz egzotično voće.

Napravite italijansku granitu:

Pomešajte šampanjac sa voćnim likerom po želji ili odmrznutim bobičastim voćem i poslužite kao osvežavajući napitak.

Napravite ukusni žele:

Pomešajte džem po želji, šampanjac, malo šećera, limunov sok i želatin, pa ostavite da se stegne. Iseckajte na kocke, pa poslužite uz voćnu salatu.

Oznake:

nebacanje hraneostaci praznične trpezepraznična trpezaukusni recepti

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Isprobajte Dalijev recept za jaja
Prethodni

Isprobajte Dalijev recept za jaja

Sledeći

Otkrivamo vam recept za Božićni kolač (Milibrot)

Sledeći
05.01.2019.

Otkrivamo vam recept za Božićni kolač (Milibrot)

Prethodni
15.11.2018.

Isprobajte Dalijev recept za jaja

Isprobajte Dalijev recept za jaja

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Rambo Amadeus održaće tradicionalni koncert „Kult ličnosti" 20. decembra u mts Dvorani
    Rambo Amadeus održaće tradicionalni koncert „Kult ličnosti” 20. decembra u mts Dvorani
    CityMagazine
    "Najzahtevnije je bilo to biti dostojan ljudi koji su prošli kroz sve ovo": Ognjen Mićović o seriji "Tvrđava"
    “Najzahtevnije je bilo to biti dostojan ljudi koji su prošli kroz sve ovo”: Ognjen Mićović o seriji “Tvrđava”
    CityMagazine
    Žarko Laušević je glumio u spotu poznate svetske pop grupe, a spot je režirao slavni ruski glumac koga svi znate
    Žarko Laušević je glumio u spotu poznate svetske pop grupe, a spot je režirao slavni ruski glumac koga svi znate
    CityMagazine
    Nećete verovati oko kog detalja su se autori filma "Ubistvo s predumišljajem" najviše svađali
    Nećete verovati oko kog detalja su se autori filma “Ubistvo s predumišljajem” najviše svađali
    CityMagazine
    Ovo je najčitanija knjiga u 2025. godini i upravo je osvojila TikTok Book Award
    Ovo je najčitanija knjiga u 2025. godini i upravo je osvojila TikTok Book Award
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖