Kako da nacedite limun bez sečenja na pola?
Svima su nam poznate situacije kada otvorimo frižider, a unutra presečen limun, koji je od stajanja promenio boju, od jarkožute u crnu. Na sreću, postoji rešenje koje će vam pomoći da izmenite ovu lošu naviku, i sprečiti vas da bacate na stotine neiskorišćenog citrusnog voća. Neverovatno ali istinito, moguće je nacediti limun bez sečenja na pola. Sve što je potrebno jeste da se poslužite jednostavnim trikom. O čemu je reč, otkrijte u nastavku.
Pored toga što je nepraktično i doprinosi bacanju hrane, ceđenje limuna na klasičan način prlja ruke i kuhinju, a na kraju najmanje soka se nađe u tanjiru. Međutim, postoji postupak koji je jednostavan, a ne zahteva sečenje limuna. Sastoji se iz 4 jednostavna koraka koji slede.
- Prvo, stavite limun, ili drugo citrusno voće, pomorandžu, grejpfrut, na dasku i zarolajte ga.
- Zatim, na kuhinjskoj polici potražite iglu ili čačkalicu, bilo koji čist oštar predmet, kako biste probušili limun na jednom kraju.
- Kada ste pritisli dovoljno jako, izvadite iglu, ili drugi predmet koji ste koristili i stisnite limun.
- Odjednom, poput magije, sav sok počinje da curi iz voća, bez prethodnog sečenja na pola. Kada nacedite potrebnu količinu, limun ubacite u kesu sa zatvaračem i vratite u frižider.
To je sve, brzo i lako. Nadamo se da ćete primeniti ovaj trik u svojoj kuhinji. Ukoliko želite da vidite kako to izgleda u praksi, pogledajte video koji vas očekuje ispod teksta. Postupak počinje nakon minut i 25 sekundi.
Izvor: Elle France
Fotografije: Unsplash