Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Kako da nacedite limun bez sečenja na pola?

AUTOR: CityMagazine 15 Nov, 2019
Kako da nacedite limun bez sečenja na pola?

Svima su nam poznate situacije kada otvorimo frižider, a unutra presečen limun, koji je od stajanja promenio boju, od jarkožute u crnu. Na sreću, postoji rešenje koje će vam pomoći da izmenite ovu lošu naviku, i sprečiti vas da bacate na stotine neiskorišćenog citrusnog voća. Neverovatno ali istinito, moguće je nacediti limun bez sečenja na pola. Sve što je potrebno jeste da se poslužite jednostavnim trikom. O čemu je reč, otkrijte u nastavku.

Pored toga što je nepraktično i doprinosi bacanju hrane, ceđenje limuna na klasičan način prlja ruke i kuhinju, a na kraju najmanje soka se nađe u tanjiru. Međutim, postoji postupak koji je jednostavan, a ne zahteva sečenje limuna. Sastoji se iz 4 jednostavna koraka koji slede.

Može ovako, ali ne mora
  1. Prvo, stavite limun, ili drugo citrusno voće, pomorandžu, grejpfrut, na dasku i zarolajte ga.
  2. Zatim, na kuhinjskoj polici potražite iglu ili čačkalicu, bilo koji čist oštar predmet, kako biste probušili limun na jednom kraju.
  3. Kada ste pritisli dovoljno jako, izvadite iglu, ili drugi predmet koji ste koristili i stisnite limun.
  4. Odjednom, poput magije, sav sok počinje da curi iz voća, bez prethodnog sečenja na pola. Kada nacedite potrebnu količinu, limun ubacite u kesu sa zatvaračem i vratite u frižider.

To je sve, brzo i lako. Nadamo se da ćete primeniti ovaj trik u svojoj kuhinji. Ukoliko želite da vidite kako to izgleda u praksi, pogledajte video koji vas očekuje ispod teksta. Postupak počinje nakon minut i 25 sekundi.

Izvor: Elle France

Fotografije: Unsplash

Najčitanije

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Mesečni horoskop za oktobar 2022: Jedan znak bolje da do novembra ne izlazi iz kuće

Polako odbrojavamo poslednje dane septembra, i pred nama je novi jesenji mesec. Stoga, pravo je vreme za detaljan horoskop u…

Evo kada u svakom delu Srbije počinje jeftina tarifa struje

U situaciji u kojoj se nalazi svet, mnogi ljudi gledaju da uštede na čemu mogu, a jedna od bitnih stavki…

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Zašto nam se magle stakla automobila i kako to da rešimo?

Zamagljena šoferšajbna smanjuje vidljivost tokom vožnje, a samim tim i našu bezbednost u saobraćaju. S ovim problemom se suočavamo i…

Najnovije - Gastro

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…