Neočekivan način prženja jaja
Kada ne znamo šta da pripremimo za doručak, uglavnom najbrže rešenje budu pržena jaja. To je namirnica koju uglavnom uvek imamo u frižideru, sipamo ulje ili puter u tiganj, malo začinimo i ukusan obrok je gotov za tili čas. Ponekad jajima dodamo prilog po želji, za potpuni ugođaj. Međutim, pored tradicionalnog postupka, malo je poznato da ulje možemo zameniti jednim drugim sastojkom. A kako to zapravo izgleda, pročitajte u nastavku. Verujemo da će vam se naš predlog i te kako dopasti!
Verovatno u jutarnjim časovima ne razmišljate o kreativnim načinima za pripremu omiljenog jela, već imate ustaljeni recept. To nije ništa neobično, ali ponekad treba eksperimentisati i probati neočekivane spojeve sastojaka i začina. Ukoliko ste do sada jaja pržili uvek na oproban način, možda je pravo vreme da to promenite. Zašto ukus ne biste obogatili kremastim teksturama, kao što je pavlaka za kuvanje?
Neočekivano, ovaj mlečni proizvod bogatog ukusa vaša jela može pretvoriti u uživanje za nepca. Laganim krčkanjem ona se topi, i stvara lepu koricu na jajima. Naravno, zbog velikog broja kalorija, ovim trikom se možete poslužiti s’ vremena na vreme, ne uvek. Naš predlog za serviranje uključuje tost hleb ili žitarice, kao i sveže voće ili sok koji će vam obezbediti neophodne vitamine. Prijatno!
Izvor: Elle France