Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Nova vina premijerno na srpskom tržištu

AUTOR: CityMagazine 28 Nov, 2019
Nova vina premijerno na srpskom tržištu

Vinarija Lastar je održala promociju novih etiketa u prijatnom ambijentu hotela Metropol Palace u Beogradu. Predstavljene su tri nove etikete koje će se i zvanično pojaviti na tržištu krajem tekuće godine. 

Premijerno, predstavljeno je prvo penušavo vino vinarije Lastar napravljeno tradicionalnom metodom od sorte Chardonnay, Pinot noir iz Triangl linije (premijum linije), kao i kupaža Merlot-Cabernet Franc.

Uz zvuke saksofona u izvođenju Nikole Lončara, u vinima su uživali brojni gosti iz sveta vina, distributeri, vlasnici vinarija, predstavnici medija, kao i gosti iz regiona i ambasador Hrvatske u Srbiji. Ostao je utisak da će i nova vina vinarije Lastar naći put do svačijeg srca.

Lastar penušavac Brut

Lastar penušavac ima izraženu žutu boju sa blagom slamnatom nijansom. Na mirisu je prisutan prijatan osećaj svežine bez oštrine i agresije ugljen-dioksida. Takođe, uočljive su arome voća (jabuka, ananas, kruška), korice hleba, a i uticaj kvasca na kom je vino ležalo je veoma primetan, dok je ukus kremast, pun, voćan, veoma svež i izbalansiran.

Lastar Pinot Noir Triangl

Pinot Noir Triangl nastaje isključivo u najboljim godinama kakva je upravo bila 2017. Snažan, a ujedno i eleganatan Pinot Noir, izrazito kompleksan sa aromom šljive, brusnice, maline, karanfilića i cimeta uz obilje tercijarnih aroma karakterističnih za ovu sortu. Na nepcima vino je puno i mekano sa veoma skladnim odnosom kiselina, alkohola i tanina.

Merlot-Cabernet Franc

Kupaža Merlot-Cabernet Franc ima raskošan i slojevit miris. Dominiraju voćne arome poput kupine, crne ribizle, a prisutni su mirisi džema od šljiva, kedrovine i cimeta. Kupažom dominira Merlot, koji joj daje strukturu i punoću, dok Cabernet Franc donosi primetan začinski karakter.

Vinarija Lastar

Lastar se nalazi na lokaciji Gaj, u ataru sela Sekurič u opštini Rekovac i pripada Levačkom vinogorju. U portfoliju vinarije nalazi se ukupno 10 etiketa, podeljenih u dve linije (klasičnu i triangl liniju), uključujući i tri nove etikete. Ukupno, vinarija ima zasađeno osam sorti grožđa na čak 26 hektara zemlje.Promišljena upotreba najsavremenijih tehnologija uz poštovanje tradicije i zemlje bila je i ostaće filozofija vinarije Lastar.

Najčitanije

Ovo je najgore piće za jetru

Jetra filtrira štetne materije iz tela i zato je nužno brinuti o njenom zdravlju. Kad se govori o oštećenju jetre,…

7 odevnih predmeta u koje vredi uložiti novac dok su na popustu

Crna nedelja prilika je da se po povoljnijim cenama pripremimo za predstojeće praznike, i tako obradujemo sebe i najbliže. Mnogi…

Kraljica Leticija jednim detaljem pobrala sve simpatije

Zvanična poseta španske kraljevske porodice Švedskoj još jedna je prilika da uživamo u modnim izdanjima dame iz naslova. Iako je…

Jedan od najpopularnijih glumaca današnjice želi da bude sledeći Džejms Bond

I pre nego što smo peti i poslednji put gledali Danijela Krejga u ulozi Džejmsa Bonda u filmu Nije vreme…

Ovo je 7 kozmetičkih proizvoda koje bi svaka žena posle 40. godine trebalo da koristi

Različiti periodi života zahtevaju različite kozmetičke proizvode. Bilo da je u pitanju omiljeni ruž za usne koji će vašem licu…

3 loše navike koje imaju inteligentne osobe

Oko sebe ostavljate nered i puno psujete? Verovatno ste ceo život bili osuđivani zbog ovih loših navika, ali studije su…

Najnovije - Gastro

Sočne veganske vafle koje se tope u ustima

Ko ne voli tople, vazdušaste vafle sa ukusnim slatkim prelivom? Verujemo da vas nema mnogo… Zboga toga smo odlučili da…

Turska jela koja su se odomaćila u Srbiji

Verovatno ste nekada čuli da je sarma poreklom iz Turske, ali da li ste znali da ovo važi i za…

Da li testeninu nakon kuvanja jednostavno iscedite u sudoperi? Pogledajte zašto to nikada ne bi trebalo da radite!

Špagete sa sosom od mesa, pasta karbonara, fetučini sa rikotom i spanaćem, testenine sa jajima i slaninom, tunjevina ili testenina…

Retro kuhinja: „Jansenova napast“

Zvuči čudno i neobično, ali je veoma jednostavno, i – više je nego ukusno, posebno za hladne dane! Jelo potiče…

Vijetnamske prolećne rolnice: Predjelo koje će uneti osveženje na slavsku trpezu

Ukoliko želite da zaobiđete tradicionalna slavska jela, koja su „već viđena‟, a uz to i komplikovana za spremanje, predlažemo predjelo…

Tematski gastro događaji na donjem Dorćolu

U Beogradu na donjem Dorćolu otvoren je Belgrade Kitchen Party – novi koncept prostora industrijskog dizajna osmišljen da i u…