Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Neočekivan način prženja jaja

Kada ne znamo šta da pripremimo za doručak, uglavnom najbrže rešenje budu pržena jaja. To je namirnica koju uglavnom uvek imamo u frižideru, sipamo ulje ili puter u tiganj, malo začinimo i ukusan obrok je gotov za tili čas. Ponekad jajima dodamo prilog po želji, za potpuni ugođaj. Međutim, pored tradicionalnog postupka, malo je poznato da ulje možemo zameniti jednim drugim sastojkom. A kako to zapravo izgleda, pročitajte u nastavku. Verujemo da će vam se naš predlog i te kako dopasti!

Prženo jaje možete obogatiti ukusnim sastojcima i tako napraviti pravu gozbu

Verovatno u jutarnjim časovima ne razmišljate o kreativnim načinima za pripremu omiljenog jela, već imate ustaljeni recept. To nije ništa neobično, ali ponekad treba eksperimentisati i probati neočekivane spojeve sastojaka i začina. Ukoliko ste do sada jaja pržili uvek na oproban način, možda je pravo vreme da to promenite. Zašto ukus ne biste obogatili kremastim teksturama, kao što je pavlaka za kuvanje?

Neočekivano, ovaj mlečni proizvod bogatog ukusa vaša jela može pretvoriti u uživanje za nepca. Laganim krčkanjem ona se topi, i stvara lepu koricu na jajima. Naravno, zbog velikog broja kalorija, ovim trikom se možete poslužiti s’ vremena na vreme, ne uvek. Naš predlog za serviranje uključuje tost hleb ili žitarice, kao i sveže voće ili sok koji će vam obezbediti neophodne vitamine. Prijatno!

Izvor: Elle France

Najčitanije

Ovo je najgore piće za jetru

Jetra filtrira štetne materije iz tela i zato je nužno brinuti o njenom zdravlju. Kad se govori o oštećenju jetre,…

7 odevnih predmeta u koje vredi uložiti novac dok su na popustu

Crna nedelja prilika je da se po povoljnijim cenama pripremimo za predstojeće praznike, i tako obradujemo sebe i najbliže. Mnogi…

Kraljica Leticija jednim detaljem pobrala sve simpatije

Zvanična poseta španske kraljevske porodice Švedskoj još jedna je prilika da uživamo u modnim izdanjima dame iz naslova. Iako je…

Jedan od najpopularnijih glumaca današnjice želi da bude sledeći Džejms Bond

I pre nego što smo peti i poslednji put gledali Danijela Krejga u ulozi Džejmsa Bonda u filmu Nije vreme…

Ovo je 7 kozmetičkih proizvoda koje bi svaka žena posle 40. godine trebalo da koristi

Različiti periodi života zahtevaju različite kozmetičke proizvode. Bilo da je u pitanju omiljeni ruž za usne koji će vašem licu…

3 loše navike koje imaju inteligentne osobe

Oko sebe ostavljate nered i puno psujete? Verovatno ste ceo život bili osuđivani zbog ovih loših navika, ali studije su…

Najnovije - Gastro

Sočne veganske vafle koje se tope u ustima

Ko ne voli tople, vazdušaste vafle sa ukusnim slatkim prelivom? Verujemo da vas nema mnogo… Zboga toga smo odlučili da…

Turska jela koja su se odomaćila u Srbiji

Verovatno ste nekada čuli da je sarma poreklom iz Turske, ali da li ste znali da ovo važi i za…

Da li testeninu nakon kuvanja jednostavno iscedite u sudoperi? Pogledajte zašto to nikada ne bi trebalo da radite!

Špagete sa sosom od mesa, pasta karbonara, fetučini sa rikotom i spanaćem, testenine sa jajima i slaninom, tunjevina ili testenina…

Retro kuhinja: „Jansenova napast“

Zvuči čudno i neobično, ali je veoma jednostavno, i – više je nego ukusno, posebno za hladne dane! Jelo potiče…

Vijetnamske prolećne rolnice: Predjelo koje će uneti osveženje na slavsku trpezu

Ukoliko želite da zaobiđete tradicionalna slavska jela, koja su „već viđena‟, a uz to i komplikovana za spremanje, predlažemo predjelo…

Tematski gastro događaji na donjem Dorćolu

U Beogradu na donjem Dorćolu otvoren je Belgrade Kitchen Party – novi koncept prostora industrijskog dizajna osmišljen da i u…