Šta sve donosi moderna kuhinja: Open Concept Kitchen restorana Adler
Restoran Adler u tržnom centru Ada Mall je novo otmeno gradsko mesto, gde se svakom detalju posvetila pažnja. Predstavlja novi karakter ugostiteljstva, o čemu govori i kuhinja koja je potpuno otvorena, u centralnom delu restorana. Vidi se svaki uređaj i svaki sastojak koji ide u jela. Vitrina za suvo zrenje mesa je deo enterijera. Sve to predstavlja iskorak u pružanju uvida gostima u proces pripreme hrane.
Šef kuhinje Lazar Filipović, koji je već gotovo dve decenije u kulinarstvu, ističe da u restoranima, a pogotovo kad je sve otvoreno, nema mesta za grešku, sve mora da bude savršeno. Akcenat je stavljen na mediteransku, s primesama internacionalne kuhinje koja je prilično bliska gostima restorana.
„Nema tu puno autentičnih srpskih jela. Pre desetak godina je počela ekspanzija fjužn kuhinje gde se miksuju azijska i mediteranska kuhinja i spajaju totalno nespojive namirnice. Na primer, lignje i jagode se stavljaju zajedno u salatu. Sad je to postalo malo pomodarstvo, ali ja mislim da je ljudima i dalje bitno da pojedu dobru i kvalitetnu porciju omiljenog jela“, kaže Filipović.
Top 5 jela iz restorana Adler, po preporuci šefa kuhinje:
1. Frittate iz pica peći – Zanatska šunka, dimljeni sir i salata od peršuna i paprike
2. Bruschetta – Šumske pečurke, mocarela, ulje aromatizovano tartufima i dimljeni ramstek
3. Dry aged burger – S koštanom srži, domaći bbq sos, avokado
4. Roastbeef – Tanko sečeni dimljeni ramstek, dehidrirano žumance, rikota i emulzija od pečene paprike i hladno ceđenog ulja
5. Fetuccine – S pestom od pistaća, šparglom i mocarelom