• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Buddha Bar: Uzbudljiv gastro doživljaj fuzije azijske i evropske kuhinje

Buddha Bar: Uzbudljiv gastro doživljaj fuzije azijske i evropske kuhinje

CityMagazine
03.02.2020. 2 min Restorani

Da bi se Beograd svrstao u metropole, osim nekih drugih detalja, bilo je potrebno da ima i „svoj“ Buddha Bar, ali pravi… i sad ga ima! Posle dugih priprema, traženja adekvatne lokacije i ispunjenja sofisticiranih i visokih standarda, ovaj globalno poznat lanac vrhunskih restorana otvoren je krajem prošle godine.

Smešten u podnožju jedne od kula Beograda na vodi, sa dominantnom statuom Bude u impozantnoj veličini, ovaj restoran donosi originalan i moderan koncept u svakom pogledu: od enterijerskih rešenja, preko atraktivne kuhinje i koktela do čuvenog DJ muzičkog izbora.

Kad se udobno smestite, počinje uzbudljiv gastro doživljaj fuzije azijske i evropske kuhinje u fantastičnom spoju namirnica i začina, boja i ukusa. Među starterima nezaobilazna je pikantna Tom Yum supa za zagrevanje, a onda sledi kreativno poigravanje: sa jedne strane probali smo takose sa različitim sadržajem (orada seviće, korejski biftek, losos ponzu…), a sa druge autentične gioze sa piletinom i tartufima, a sve upotpunili sjajnim suši rolnicama sa gamborima u tempuri. Korak dalje su foie gras sa kari briošom ili tatar od ljute tune i lososa, kao i raskošna selekcija suši kreacija.

Buddha Bar: Uzbudljiv gastro doživljaj fuzije azijske i evropske kuhinje

U glavnom delu birali smo efektnu pačetinu posluženu sa demiglasom, na podlozi od mladog spanaća, uz pire od celera i paškanata, a iz ribljeg dela „pecnutu tunu“ u crnom i belom susamu u neobičnoj pratnji kelja na dva načina i šampinjona. Za obavezan sledeći put ostala su svinjska rebra u crvenom kariju i vijetnamska kokos piletina, stimovana orada, karamelizovani losos i crni bakalar…

Doživljaj upotpunjuje sasvim originalna selekcija koktela, u rasponu od klasičnih do onih sa potpisom Buddha Bara, a probani Mali Buda oduševio je i načinom serviranja i osvežavajućim ukusom, a tu je i pažljivo sročena vinska karta uz respektabilan izbor šampanjaca.

Buddha Bar: Uzbudljiv gastro doživljaj fuzije azijske i evropske kuhinje

Svakako sačuvajte mesto za desert, nas su oduševili Combawa creme brule sa magičnom azijskom notom, poslužen uz sorbe od lajma i nane, kao i famozna selekcija moćija, originalne azijske poslastice neobične strukture, koja uz pratnju krema od manga donosi pet sjajnih sladolednih ukusa: zeleni čaj, crni susam, mango, vanila i kokos. Da, ovo jeste posebno mesto za posebne trenutke i vredelo ga je čekati. Ostaje samo da uživate.

Oznake:

azijska hranaazijska kuhinjaBuddha Barrestorani

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Začinsko bilje koje možete gajiti u saksijama
Prethodni

Začinsko bilje koje možete gajiti u saksijama

Wine & Jazz Experience 2020 - Za ljubitelje vina, jazz muzike i pasa
Sledeći

Wine & Jazz Experience 2020 – Za ljubitelje vina, jazz muzike i pasa

Sledeći
Wine & Jazz Experience 2020 - Za ljubitelje vina, jazz muzike i pasa
05.02.2020.

Wine & Jazz Experience 2020 – Za ljubitelje vina, jazz muzike i pasa

Prethodni
02.02.2020.

Začinsko bilje koje možete gajiti u saksijama

Začinsko bilje koje možete gajiti u saksijama

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖