Klub književnika: Nov meni, nov doživljaj
Restoran respektabilne tradicije ne samo u gastronomskom smislu, sa znamenitom i prostranom baštom koja je aktivna i tokom kišnih dana, od ovog proleća ima nov i vrlo privlačan meni koji pruža puno povoda za posetu ovom mestu.
Novi jelovnik Kluba književnika potpisuje Branko Kisić, mlad i perspektivan šef kuhinje sa i te kako relevantnim internacionalnim iskustvom, čije lucidne kreacije i te kako pamtimo i s nekih drugih beogradskih lokacija. Promišljeno oslonjen na tradiciju ovog mesta, uz nabavku sastojaka od lokalnih proizvođača autohtonih sorti, Branko je kreirao jela koja suptilno spajaju nacionalnu kuhinju s modernim kulinarskim trendovima i tehnikama. Sve to sjajno prati pažljivo osmišljena vinska karta koja promoviše unikatne srpske vinske etikete i zanimljive rakije.
Iz uvodnog dela nikako ne propustite sjajnu hrskavo-toplu pitu s jagnjetinom posutu kitnikezom („sir/žele od dunja”), a pažnji preporučujemo svakako i tatar biftek i guščju džigericu posluženu sa džemom od domaćih šljiva. Ukoliko ste za nešto lakše letnje forme, dunavski smuđ je savršeno letnje jelo, laganog a punog ukusa na podlozi od rotkvica i graška na francuski način, a u ribljem odeljku su i „bebi kečiga” i fileti studeničke pastrmke pečeni u testu. Ukoliko ste za meso, dilema nije nikako laka: sjenička jagnjetina ili pak teletina s Peštera, mlinci s pirotskim kačkavaljem ili gurmanska pljeskavica.
Za slatki deo ovdašnji „must” je čuvena krempita, nežni kolač sa sezonskim voćem je dobar izbor, dok egzotična kombinacija s mangom i marakujom savršeno zaokružuje doživljaj. Ono što posebno preporučujemo jeste da izdvojite vreme i upustite se u magično gastro putovanje s uparivanjem volšebnih kreacija s vinima. Od nežnog musa od pastrmke uz čips od batata s rakijom od maline, preko sjajnog potaža od celera s lešnikom, cvekle s vrganjima do kečige servirane s pasuljem i leblebijama, a sve uz vina podruma Deurić i Rajković, doživljaj je potpuno poseban.
Ono što naročito naglašavamo su ljubaznost i predusretljivost osoblja, koje vas nenametljivo, šarmantno i sugestivno vodi kroz ovdašnje gastro svetove. Jednom rečju: Klub književnika napravio je uzbudljiv iskorak fino spajajući sve ono zbog čega ovaj restoran ima posebno mesto na gastro mapi Beograda, i šire, uz neke sasvim nove i sasvim sjajne momente.