Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Klub književnika: Nov meni, nov doživljaj

AUTOR: CityMagazine 24 Jun, 2020
Klub književnika: Nov meni, nov doživljaj

Restoran respektabilne tradicije ne samo u gastronomskom smislu, sa znamenitom i prostranom baštom koja je aktivna i tokom kišnih dana, od ovog proleća ima nov i vrlo privlačan meni koji pruža puno povoda za posetu ovom mestu.

Novi jelovnik Kluba književnika potpisuje Branko Kisić, mlad i perspektivan šef kuhinje sa i te kako relevantnim internacionalnim iskustvom, čije lucidne kreacije i te kako pamtimo i s nekih drugih beogradskih lokacija. Promišljeno oslonjen na tradiciju ovog mesta, uz nabavku sastojaka od lokalnih proizvođača autohtonih sorti, Branko je kreirao jela koja suptilno spajaju nacionalnu kuhinju s modernim kulinarskim trendovima i tehnikama. Sve to sjajno prati pažljivo osmišljena vinska karta koja promoviše unikatne srpske vinske etikete i zanimljive rakije.

Iz uvodnog dela nikako ne propustite sjajnu hrskavo-toplu pitu s jagnjetinom posutu kitnikezom („sir/žele od dunja”), a pažnji preporučujemo svakako i tatar biftek i guščju džigericu posluženu sa džemom od domaćih šljiva. Ukoliko ste za nešto lakše letnje forme, dunavski smuđ je savršeno letnje jelo, laganog a punog ukusa na podlozi od rotkvica i graška na francuski način, a u ribljem odeljku su i „bebi kečiga” i fileti studeničke pastrmke pečeni u testu. Ukoliko ste za meso, dilema nije nikako laka: sjenička jagnjetina ili pak teletina s Peštera, mlinci s pirotskim kačkavaljem ili gurmanska pljeskavica.

Branko Kisić i njegov tim

Za slatki deo ovdašnji „must” je čuvena krempita, nežni kolač sa sezonskim voćem je dobar izbor, dok egzotična kombinacija s mangom i marakujom savršeno zaokružuje doživljaj. Ono što posebno preporučujemo jeste da izdvojite vreme i upustite se u magično gastro putovanje s uparivanjem volšebnih kreacija s vinima. Od nežnog musa od pastrmke uz čips od batata s rakijom od maline, preko sjajnog potaža od celera s lešnikom, cvekle s vrganjima do kečige servirane s pasuljem i leblebijama, a sve uz vina podruma Deurić i Rajković, doživljaj je potpuno poseban.

Ono što naročito naglašavamo su ljubaznost i predusretljivost osoblja, koje vas nenametljivo, šarmantno i sugestivno vodi kroz ovdašnje gastro svetove. Jednom rečju: Klub književnika napravio je uzbudljiv iskorak fino spajajući sve ono zbog čega ovaj restoran ima posebno mesto na gastro mapi Beograda, i šire, uz neke sasvim nove i sasvim sjajne momente.

Francuska 7
011/262-79-31

Najčitanije

Nesvakidašnja scena na Slovenskoj plaži u Budvi: “Ne prilazite”

Kraj slovenske plaže u Budvi pliva mladunče delfina. Sasvim samo, i izgubljeno pliva veoma blizu obale. Turisti i znatiželjnici prilaze…

Ovo su znaci da pijete previše alkohola

Čaša uz ručak, čaša posle večere, povremeno opuštanje sa prijateljima. Nije problem ako povremeno uživate u alkoholu, ali kada zaista…

Ovako bi danas izgledale poznate ličnosti da nisu prerano izgubile život

Mnogo je poznatih ličnosti koje su neočekivano preminule, mnogo pre nego što su dostigle duboku starost. Ne možemo a da…

Zašto je Sandra Ou bila na sahrani kraljice Elizabete?

Među poznatim licima iz celog sveta na sahrani kraljice Elizabete II bila je i glumica Sandra Ou. Najpoznatija po ulogama…

Detalj koji na glavi nosi partnerka Ane Brnabić će danas nositi sve žene na sahrani kraljice, osim jedne

Sahrana kraljice Elizabete II će se održati danas u Vestminsterkoj opatiji, a predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić juče je stigla…

“Kakvo nepoštovanje”: Makronovi došli u patikama da odaju počast kraljici i doživeli linč na mrežama

Brižit Makron je u nedelju uslikana u Londonu u poseti kraljičinom kovčegu i za razliku od drugih članova kraljevske porodice…

Najnovije - Gastro

Da li biste probali ovaj ljubičasti paradajz? Kažu da je zdraviji od običnog

On ima ukus paradajza, njegov miris i manje više izgleda isto, ali postoji jedna razlika – ljubičast je. Američko ministarstvo…

Pica od starog hleba

Koliko vas ume da umesi dobro testo za picu? Ako niste baš neki kulinarski mag, imamo jednostavno rešenje, da jedete…

Viljuškom po svetu – Italija: Recepti za karpačo, nadeveni paradajz i teleće kotlete sa gorgonzolom

Pred vama je još jedan izbor recepata inspirisanih sunčanom Italijom, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Odvojte sastojke, zasucite rukave i…

Ovaj napitak od belog luka i đumbira smanjuje krvni pritisak!

Od visokog krvnog pritiska pati u proseku 1 od 3 osobe, a nezdrave navike u ishrani su vodeći uzročnici. On povećava…

Slana torta sa tost hlebom

Ako ne znate šta ćete sa starim hlebom, imamo super recept. POTREBNO JE: 2 pakovanja tost hleba, 400 g majoneza, 400 g kisele…

Brzo i lako napravite palačinke sa bundevom bez brašna i mleka

Polako ulazimo u jesenju sezonu, koja unosi promene na raznim poljima, ali i na trpezu. Kako je bundeva jedna od…